BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasaİngiltere halka arz trenini kaçırıyor----

İngiltere halka arz trenini kaçırıyor

İngiltere halka arz trenini kaçırıyor
25 Haziran 2021 - 14:42 www.finansgundem.com

ABD ve Avrupa’da özel amaçlı halka arz şirketlerinin hızlı yükselişine İngiltere finansal piyasaları yetişemedi. SPAC şirketlerinin listelenmek için Londra Borsası’nı tercih etmemesinin sıkı piyasa kurallarından kaynaklandığı belirtiliyor


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’teki halka arz patlaması Atlantik’in ötesine taşmasıyla özel amaçlı satın alma şirketleri (SPAC) Avrupa borsalarında şimdiden rekorlara imza attı. Ancak Financial News’in haberine göre Londra hala partiye katılabilmiş değil.

Borsa araştırmaları şirketi Dealogic'e göre 2021'de şu ana kadar Avrupa borsalarında 16 SPAC şirketi toplamda 4,4 milyar dolar biriktirdi. Bu rakam daha şimdiden SPAC şirketlerinin bölgede rekor seviyeye ulaştığına işaret ediyor. Kıdemli yatırım bankacıları yaz boyunca 50 halka arz anlaşmasının da gerçekleşmesini bekliyor.

Londra Borsası’nda 2021 yılında üç SPAC şirketi listelenirken toplamda 2 milyon doların üzerinde biriktirebildi. Buna karşın ikisi de İngiliz merkezli olan SPAC şirketleri 485 milyon dolarlık Hedosophia European Growth ve 150 milyon dolarlık Crystal Peak Acquisition, Amsterdam Borsası’nda listelenmeyi tercih etti.

Hollanda’nın başkenti bu yıl Avrupa borsalarında beş SPAC şirketini çekerek şimdiye kadar toplamda 2 milyar dolarlık yatırım aldı. Frankfurt’ta ise üç SPAC anlaşması toplamda 937 milyon dolar biriktirdi. Stokholm’de listelenen iki SPAC firması 524 milyon dolar biriktirdi.

İngiltere merkezli kurumsal hukuk firması Simmons & Simmmons’un ortaklarından Jamie Corner “Şu anda borsalarda bir SPAC telaşı söz konusu. Bu rakamlar sürdürülebilir seviyede değil. Ancak benim umudum SPAC şirketlerinin yerini bulması ve düzenli seviyede SPAC anlaşmalarının piyasaya geldiğini görmemiz yönünde. Bana kalırsa bu tip anlaşmaların sermaye piyasalarımızda oynayacağı önemli bir rol bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, SPAC şirketleri genellikle iki yıl içinde potansiyel bir satın alma işlemini finanse etmek için kamu piyasalarında para toplar. İngiltere’deki piyasa düzenlemeleri şu anda potansiyel bir satın alma hedefi bulduklarında SPAC şirketlerinin borsalardaki listelemelerinin askıya alınmasını gerektiriyor. Ancak bu kural ABD ve diğer Avrupa bölgelerinde uygulanmıyor ve kuralın şirketlere rekabet konusunda dezavantaj getirdiği belirtiliyor.

SPAC firmaları üzerinde çalışan ve hukuk firması Ellenoff Grossman & Schole’nin ortaklarından olan Douglas Ellenoff konuyla ilgili açıklamasında, “Yerel piyasaların piyasa kurallarına özgü SPAC düzenlemelerini benimseyip benimsememesi, her ülkenin halka açık listelerini artırmada ne kadar başarılı olduğu konusunda birincil derecede belirleyici unsur olacaktır” dedi.

SPAC balonu neden patladı?

 

Fintek sektörü Londra’yı terk ediyor

 

Brexit Londra finansını nasıl değiştirdi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)