BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor----

Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor

Cinsiyetçilik kadın finans çalışanlarının yolunu kesiyor
17 Haziran 2021 - 16:32 www.finansgundem.com

Son yapılan bir araştırma kadın finans çalışanlarının sektörde yaşadıkları zorlukları bir kez daha gösterdi. Araştırmaya göre kadın finans çalışanlarına erkeklere göre çok daha fazla emek karşılığında çok daha az fırsat veriliyor.


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Finans çalışanı kadınlar erkeklere göre çok daha zorlu bir kariyer süreci yaşıyorlar. Erkek çalışanların dikkatlerinin en küçük bir hatalarında olması, her zaman daha yüksek standartlara ulaşmak zorunda olmak ve doğum izninden sonra kariyer yükselişinin çok daha zorlu hale gelmesi kadın finansçıların karşı karşıya olduğu sorunların sadece birkaçı.

Söz konusu tablo İngiltere merkezli Women in Banking and Finance örgütünün kariyerlerinin farklı noktasındaki 44 kadın finans profesyoneliyle yaptığı röportaj sonucu 16 Haziran’da paylaştığı raporda da görülüyor.

Financial News’in haberine göre söz konusu raporda, “Ana fikir kadınların ya yüzecekleri ya da batacakları. Ancak erkeklere çok daha fazla fırsat sunuluyor. Finansal ve profesyonel hizmetler alanı kadınların karşısına iki problem çıkarıyor. Birincisi kadınlara çok daha yüksek standartlar dayatılıyor. Buna karşın erkekler göre çok daha az fırsat sunuluyor. İkincisi de ortalamanın altındaki erkek çalışanlar hayatta kalabilmek için genellikle iyi ofis politikası uygulayarak kendilerinden daha iyi yeteneklere karşı önlemler alıyorlar” ifadelerine yer verildi.

Finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre Londra finans merkezindeki cinsiyet eşitsizliğine ilişkin son bulgular birden fazla kadın çalışanın pandemi sırasında orantısız bir şekilde zorluk çektiğini gösteriyor. Araştırma raporuna göre hem mesleki sorumluluk hem de evlerinde kendilerine yüklenen bakım sorumluluğu ile baş etmek zorunda kalan kadın çalışanlara ilişkin ayrımcılık işaretlerinin de ortaya çıktığı belirtiliyor.

London School of Economics'ten Dr. Grace Lordan tarafından yürütülen Women in Banking and Finance araştırması, yuvarlak masa tartışmalarına katılan aynı sektörde çalışan 35 kadını daha içeriyordu. Araştırmada röportaj veren 44 kadın çalışandan 23’ü Finans şirketlerinin ön büro, geri kalanı ise şirketlerin uyum ve iletişim departmanı personeli olarak çalışıyor.

BlackRock, Citibank, Goldman Sachs, HSBC, EY ve Morgan Stanley gibi çok sayıda Londra finans devi tarafından desteklenen rapor, kadın çalışanlar arasında ortak bir fikir oluşup oluşmadığını belirlemek ve varsa temel nedenini ortaya çıkarmak için hem sanal hem de yüz yüze değerlendirme toplantıları yapılmasını öneriyor.

Röportaj yapılan kadınların yüzde 68'i, kadın oldukları için genellikle "farklı duyulduklarını" hissettiklerini belirterek, konuşmalarının fikirlerini sahiplenmeye çalışan erkek meslektaşları tarafından sık sık kesintiye uğradığını belirtti.

2020 yılında başlatılan dört yıllık bir programın bir parçası olan araştırmada, "Çok sayıda kadın, toplantıların işverenleri nezdinde önemli olabilecek ciddi konuları inceleyen fırsatlar olarak görülmesi yerine sıradan toplumsal olaylar olarak ele alınmasından duydukları hayal kırıklığını da dile getirdi" ifadesi yer aldı.

Kadın çalışanlar ayrıca, "diğer meslektaşları için daha az tehdit" olarak görünmek için "yenilikçi" veya "uygun" bir uzmanlık alanı geliştirmek zorunda kaldıklarını hissettiklerini de bildirdiler. Bu alanlar da beraber çalıştıkları erkekler için “daha az gerekli alanlar” olarak görülüyor.

Kadınların kariyer hedeflerine yönelmesiyle nüfus artışı yavaşlıyor

 

Dünyanın en zengin kadını parasını bağışlıyor

 

Kadın çalışanların önündeki büyük tehdit

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)