BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJPMorgan CEO’su haleflerini belirledi----

JPMorgan CEO’su haleflerini belirledi

JPMorgan CEO’su haleflerini belirledi
26 Ocak 2024 - 16:18 www.finansgundem.com

Dev ABD Bankası JPMorgan yönetim biriminde köklü bir değişikliğe gitti. Yeni yönetimde sorumlulukları artan üç isimden birinin gelecekte CEO Jamie Dimon’ın yerine geçebileceği iddia ediliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan Chase CEO'su Jamie Dimon, liderlik ekibini değiştirdi. ABD’nin varlıkları bakımından en büyük bankasının CEO’us bazı işletmeleri konsolide ederek, görevi kendisinden devralabilecek potansiyel adayları öne çıkardı.

Financial Times’ın haberine göre yönetim değişikliklerinin ardından Dimon'un yerini alabilecek en iyi adaylar arasında yer alan Jennifer Piepszak, Marianne Lake ve Troy Rohrbaugh'a yeni sorumluluklar verildi. Dimon 2005 yılından bu yana Wall Street devinin CEO’luğunu yürüyor.

JPMorgan perşembe günü yaptığı açıklamada Piepszak ve Rohrbaugh’un genişletilmiş bir ticari ve yatırım bankacılığı bölümünün eş başkanlığını devralacaklarını bildirdi. Eş başkanlar Dimon’ın baş yardımcısı olan Daniel Pinto’nun yerini aldı. Pinto bankanın başkanı ve baş operasyon sorumlusu görevlerine devam edecek.

Piepszak daha önce Lake ile birlikte JPMorgan'ın tüketici işletmesinin eş başkanıydı. Lake artık bölümün tek başkanı olacak.

Dimon, değişiklikleri duyuran bir açıklamada, "JPMorgan Chase bugün her zamankinden daha güçlü ve bu, yüz binlerce çalışanımız ve mükemmel üst düzey yönetim ekibimiz sayesindedir" ifadelerini kullandı.

67 yaşındaki Dimon, ABD'nin en büyük bankaları arasında en uzun süre görev yapan CEO konumunda. Tecrübeli CEO’nun bankayı daha ne kadar yönetmeye devam edeceği, Wall Street'te düzenli olarak spekülasyon konusu oluyor. JPMorgan'ın yönetim kurulu 2021'de, Dimon'a onu en az 2026'nın ortasına kadar bankaya bağlayacak bir ikramiye verdi.

Değişiklikle birlikte, en son JPMorgan'ın ticaret işletmesinin eş başkanı olan Rohrbaugh, potansiyel halefler arasında daha önce de gösterilen Piepszak ve Lake ile birlikte Dimon'dan görevi devralacak önde gelen adaylardan biri haline geldi.

Piepszak ve Rohrbaugh, daha önce Pinto tarafından yönetilen kurumsal ve yatırım bankası işletmesini yönetecek. Bu bölüm, Dimon'un JPMorgan'ın birimi ticari bankacılık bölümüyle birleştirmesinden sonra artık ticari ve yatırım bankası olarak anılacak. Doug Petno, ticari bankanın CEO'su olmaya devam edecek.

Barclays Analisti Jason Goldberg JPMorgan’daki değişimlere ilişkin açıklamasında, "Şirket, yedek kulübesini güçlendirerek ve büyük toptan satış birimlerini bir araya getirerek önemli ortak noktaları olan işletmelerini daha da uyumlu hale getirip yönetim yapısını geliştirmeye devam ediyor" ifadelerine yer verdi.

JPMorgan, geçen yıl yaklaşık 50 milyar dolarlık rekor kâr bildirdi ve rakiplerinden önemli ölçüde daha kârlı hale getirdi.

Dimon, Viswas Raghavan'ı küresel yatırım bankacılığı biriminin tek başkanı olarak terfi ettirdi. Eski eş başkanı Jim Casey, JPMorgan'da henüz belirlenmemiş yeni bir rol üstlenecek.

CEO ayrıca, Takis Georgakopoulos'un JPMorgan'ın küresel ödemeler işine liderlik etmeye devam edeceğini, Mary Erdoes'un ise bankanın servet ve varlık yönetiminin CEO'su olarak kalacağını söyledi.

ABD'de resesyon tahminleri boşa çıktı

 

JPMorgan: Bitcoin ETF'lerine olan ilgi azalıyor

 

Patronlar ve çalışanlar arasında iş-yaşam dengesi krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)