BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJPMorgan bankasından “korkunç” tahminler----

JPMorgan bankasından “korkunç” tahminler

JPMorgan bankasından “korkunç” tahminler
10 Nisan 2020 - 12:00 www.finansgundem.com

JPMorgan ikinci çeyrek için küçülme tahminini %40’a, işsizlik tahminini %20’e revize etti

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

JPMorgan bankasının ekonomistleri 2020 için tahminlerini güncelledi. Banka ABD’nin ikinci çeyrek gayri safi yurt içi hasılasında %40’lık düşüş beklerken, 25 milyonluk iş kaybı yaşanmasıyla işsizliğin %20’ye çıkmasını bekliyor.

Banka daha öncesinde ikinci çeyrekte %25 bir düşüş öngördü. Ekonomistler korona virüs pandemisi kaynaklı kesintilerin Haziran’a kadar devam edeceğini düşünürken daha önceki tahminlerini revize etmek zorunda kaldı.

ABD işsizlik yardımı için başvuranların sayısındaki rekor atışa dikkat çeken ekonomistlere göre durum daha da kötü hale gelecek. İşsizlik maaşına başvuruların sayısına ilişkin önceki haftanın verisi  6 milyon 648 binden 6 milyon 867 bine revize edildi. Geçen hafta itibarıyla 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları da bir önceki haftaya göre 1 milyon 598 bin 750 kişi artarak 4 milyon 265 bine çıktı. Bu arada, süregelen işsizlik başvuruları, 28 Mart ile biten haftada bir önceki haftaya göre 4 milyon 396 bin kişi artarak 7 milyon 455 bin olarak kaydedildi. Banka “Elimizdeki bu verilerle ikinci çeyrekte toplam 25 milyon iş kaybı yaşanmasını ve işsizliğin %20 çıkmasını bekliyoruz.” tahmininde bulundu.

Ekonomistler genel olarak korona virüsün ekonomiye etkisini ölçmekte zorlandılar. Birçoğu tahminlerini revize ederken, şimdi birçok firma modern zamanlarda emsali görülmemiş şekilde %30’luk küçülme öngörüyor.

ABD'de havayollarına destek paketi hafta sonu açıklanacak

Fed Başkanı Powell: ABD'de işsizlik alarm verici hızda ilerliyor

Fed'den piyasalara ekstra 2.3 trilyon dolar kredi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)