BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisJet Fadıl cezaevinde bile bunu yapıyor!----

Jet Fadıl cezaevinde bile bunu yapıyor!

Jet Fadıl cezaevinde bile bunu yapıyor!
19 Ocak 2016 - 08:14 www.finansgundem.com

Fadıl Akgündüz'ün, cezaevindeki gardiyanlara önemli kişilerle görüştürme karşılığı devremülk teklif ettiği ileri sürülüyor

10 bin kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan Fadıl Akgündüz'ün cezaevinde de yüksek kâr vaadiyle satış yapmaya çalıştığı iddia ediliyor. Akgündüz'ün, cezaevindeki gardiyanlara önemli kişilerle görüştürme karşılığı devremülk teklif ettiği ileri sürülüyor.

Vaat ettiği devremülk projeleri ile yaklaşık 10 bin kişiyi 1 milyar lira civarında dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Fadıl Akgündüz'ün Cezaevindeyken bile devremülk satmaya devam ettiği ortaya çıktı. Akgündüz'ün ablası ve eniştesi üzerine geçirdiği Didim'deki Caprice Termal Otel'de, yüzde 80 indirimli devremülk satışı devam ediyor.

Zaman'ın haberine göre, otelin internet sitesinde yapılan ilanda ‘Caprice'te bundan başka kampanya yok. Geçen 21 yıldaki tüm kampanyaların avantajlarını kapsayan sistem 21 var! Erken rezervasyon yaptığın her gün daha çok indirim demektir.” ifadeleri yer alıyor. Kampanya detaylarına göre 3 aylık devremülk alana yüzde 30, 6 aya yüzde 40, 1 yıla yüzde 50, 2 yıla yüzde 60, 3 yıla yüzde 70, 4 yıl ve üstüne ise yüzde 80 indirim yapılıyor. 50 aya taksit imkânının sunulduğu kampanyada kredi kartına da peşin fiyatına 9 taksit imkânı yer alıyor.

Fadıl Akgündüz'ün ablası ve eniştesi üzerine olan otelde kampanyalı satışlar devam ederken Akgündüz ise yaklaşık 1 aydır Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre Akgündüz'ün önemli şahıslarla görüşebilmek için cezaevindeki gardiyanlara devremülk teklif ettiği ileri sürülüyor. Gardiyanların ise Akgündüz'ü ciddiye almadığı ifade ediliyor. Fadıl Akgündüz'ün tutukluluğuna dair yaptığı itirazlar ise sulh ceza hâkimliği tarafından reddedildi.

10 bin kişi mağdur

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin inceleme altına alarak rapor tuttuğu Caprice Gold Oteli'ndeki usulsüzlüklerden dolayı Fadıl Akgündüz ve akrabalarına rekor ceza gelmesi bekleniyor. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a göre, teslimden önce kampanyalı satış olarak bilinen maketten satışta arz sahibi adına Tüketici Genel Müdürlüğü'nce kampanyalı satış izin belgesi düzenleniyor. Tüketicilerin sözleşmeden doğan haklarının devlet garantisinde olduğu sistemde maketten satılan devremülklerin 36 ayda tamamlanmaması ve mal sahiplerine teslim edilmemesi halinde firmanın izin belgeleri iptal ediliyor. 2009 yılında başlanılan Caprice Gold'un inşaatı ise 6 yıldır tamamlanmadı. Kanunun öngördüğü inşaat tamamlama süresini 3 yıl geçen Caprice Gold'a yaptığı satış bedeli olan 1 milyar lira kadar idari para cezası verilmesi bekleniyor. Yaklaşık 10 bin kişiye sattığı devremülklerden yaklaşık 1 milyar lira satış geliri elde eden Akgündüz'ün bu parayı nerede tasarruf ettiği ise bilinmiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)