BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkJCR Ziraat Bankası'nın notunu teyit etti----

JCR Ziraat Bankası'nın notunu teyit etti

JCR Ziraat Bankası'nın notunu teyit etti
30 Eylül 2013 - 11:57 www.finansgundem.com

JCR Eurasia Rating, Ziraat Bankası'nın uzun vadeli ulusal notunu AAA (TRK), görünümünü ise stabil olarak teyit etti

JCR Eurasia Rating, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘AAA (Trk)’, görünümünü ise ‘Stabil’ olarak teyit etti.
JCR Eurasia Rating'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:
"JCR Eurasia Rating, “T.C. Ziraat Bankası A.Ş.”yi yüksek düzeyde yatırım yapılabilir kategorisi içerisinde değerlendirilerek Uzun Vadeli Ulusal Notu’nu ‘AAA (Trk)’, görünümünü ise ‘Stabil’ olarak teyit etmiştir. Diğer taraftan, Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para ve Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notları ‘BBB-’ olarak teyit edilmiş olup diğer notlarla birlikte detayları aşağıda gösterilmiştir:
Uzun Vadeli Uluslararası Yabancı Para : BBB- / (Stabil Görünüm)
Uzun Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu : BBB- / (Stabil
Görünüm)
Uzun Vadeli Ulusal Notu : AAA (Trk) / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yabancı Para : A-3 / (Stabil Görünüm)
Kısa Vadeli Uluslararası Yerel Para Notu : A-3 / (Stabil
Görünüm)
Kısa Vadeli Ulusal Notu : A-1+ (Trk) / (Stabil Görünüm)
Desteklenme Notu : 1
Ortaklardan Bağımsızlık Notu : A
150. faaliyet yılıyla Türk Bankacılık Sektörü’nün ilk ulusal bankası olan T.C. Ziraat Bankası A.Ş., sektörün oluşumunda ve gelişiminde oynadığı önemli rolünü günümüzde de ülke genelinde sahip olduğu en yaygın şube ağı, ulusal ve uluslararası alanda yaratmış olduğu geniş alternatif dağıtım kanalları, faaliyet çeşitliliği ve sunum ölçeği sayesinde devam ettirmektedir. Kamu bankası statüsü ve ölçek büyüklüğüne bağlı olarak mali ve para politikalarının uygulanmasında önemi bulunan Banka’nın geçmiş dönemlerdeki menkul kıymet ağırlıklı varlık dağılımının, 2011 yılındaki yönetim değişikliği sonrasında belirlenen strateji kapsamında artan risk iştahına paralel olarak, kredi ağırlıklı varlık dağılımına doğru başlayan değişimi tamamlanan mali yıl ve yarıyılda da devam etmiş, Banka’nın finansal aracılık işlevi daha da etkinleşmiştir.
Banka, ‘varlık büyüklüğünden ziyade sürdürülebilir karlılık’ hedefine paralel olarak son iki yılda sektör ortalamalarının altında büyüme kaydetmekle birlikte yüksek pazar payını ve sektörün ilk sıralarındaki yerini korumuş, içinde bulunduğumuz yılın ilk yarısında varlık büyümesinde sektör ortalamalarını yakalamıştır. Banka, sürdürülebilir karlılığı sağlamaya yönelik olarak başlatılan iş modeli dönüşüm süreci kapsamında genel müdürlük, bölge ve şube organizasyonunu performans ve müşteri odaklı yeniden yapılandırarak, şubelerin yükünü azaltmak ve hizmet kalitesini artırmak üzere operasyon ve bireysel kredi tahsis süreçlerini merkezileştirerek ve insan kaynakları yönetiminde bireysel performans sistemini devreye koyarak operasyonel verimliliğini ve risk seviyesini geliştirmiş, karlılık rasyolarında sektörün üzerinde iyileşmeler kaydetmiştir.     
Banka mevduat hacminin toplam kaynaklar içindeki payı artırmakla birlikte ‘tabana yaygın mevduat yapısını koruma ve maliyet odaklı mevduat yönetimi’ anlayışı kapsamında sektör payı azalmış, gerçekleştirilen ilk sendikasyon kredisi, yurtiçi banka bonosu ve tahvil ihraçları, KOBİ ve ihracatın finansmanına yönelik uluslararası kuruluş ve bankalardan temin edilen fonlarla kaynak yapısı çeşitlendirilmiş, sağlanan vade uzatımı ve maliyet avantajları ile faiz marjında dikkate değer iyileşmeler kaydedilmiştir. Banka’nın ortalamaların oldukça altındaki NPL rasyosu sektör genelinde bilinen ve etki yaratan büyük montanlı bir proje finansman kredisinin takibe dönüşümüyle sektör ortalamalarına çıkmış olmakla birlikte projenin tamamlanmış olması ve teminat yapısıyla orta ve uzun vadede tahsil kabiliyeti makul seviyede görülmektedir.        
NPL rasyolarındaki bozulmayla birlikte, finansal aracılık faaliyetlerinde devam eden iyileşme, yeniden yapılanma sürecinin etkisiyle etkinliği ve verimliliği artan operasyonel süreçler, çeşitlenen ve öngörülen Eurobond ihracıyla daha da farklılaşacak olan kaynak yapısının vade ve maliyetler anlamında sağladığı ve sağlayacağı katkılar ile Anadolu’daki yaygın ve etkili şube ağını koruyarak sanayi yoğun bölgelere doğru genişleyen networku dahilinde Ziraat Bankası’nın tüm notlara ilişkin görünümü JCR Eurasia Rating tarafından “Stabil” olarak tekrar teyit edilmiştir. JCR-ER metodolojik değerlendirmelerinde Bankanın Desteklenme Notu ise (1) olarak değerlendirilmiştir. "
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)