BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya'nın ihracatı Ocak'ta beklentilerin üstünde arttı----

Japonya'nın ihracatı Ocak'ta beklentilerin üstünde arttı

Japonya'nın ihracatı Ocak'ta beklentilerin üstünde arttı
21 Şubat 2024 - 07:40 www.finansgundem.com

Japonya'nın ihracatı Ocak ayında araç, otomobil parçaları ve makine sevkiyatlarındaki artışla birlikte ekonomistlerin yüzde 9,5'lik beklentisini geride bırakarak yaklaşık yüzde 12 büyüdü.

Japonya'nın ihracatı Ocak ayında beklenenden fazla büyüyerek ekonomiye çok ihtiyaç duyulan desteği sağladı ve negatif faiz politikasını sonlandırmaya doğru ilerleyen Japonya Merkez Bankası'na açık kapı tuttu.

Japonya Maliye Bakanlığının Çarşamba günü bildirdiğine göre, ihracat Ocak ayında bir önceki yıla göre yüzde 11,9 artış göstererek ekonomistlerin yüzde 9,5'lik artış tahminini aştı. İthalat, kömür ve sıvılaştırılmış doğalgazdaki düşüşlerin etkisiyle yüzde 9,6 düşüşle 10'uncu ayda da geriledi.

Japonya Maliye Bakanlığı'nın ön raporuna göre ihracat toplamda 7.3 trilyon yen (48 milyar dolar) ile üst üste ikinci ay büyüme kaydetti.

Aralık ayında revize edilen yüzde 9,7'lik artışın ardından bir ay sonra ihracatta görülen artış, ekonominin durgun yurt içi harcamalar nedeniyle 2023'ün son çeyreğinde beklenmedik bir şekilde resesyona girmesinin ardından Japonya için olumlu bir işaret.

Dış talebin nispeten istikrarlı olduğuna dair kanıtlar, birçok ekonomistin Nisan ayına kadar beklediği gibi, BOJ'un para politikasını normalleştirmeye devam edebileceği yönündeki piyasa görüşlerini muhtemelen destekleyecek.

İsviçre'nin altın ihracatında büyük artış

 

Güney Afrika'da işsizlik oranı yüzde 32'nin üzerine çıktı

 

Hazine alacakları ocak sonu itibarıyla 27,9 milyar lira oldu

 

Merkezi yönetim borç stoku 6.9 trilyon lira

 

Almanya konut hedefini bu yıl da tutturamayacak

 

Avrupa sanayisi daha fazla destek istiyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)