BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİsviçre'nin altın ihracatında büyük artış----

İsviçre'nin altın ihracatında büyük artış

İsviçre'nin altın ihracatında büyük artış
21 Şubat 2024 - 07:45 www.finansgundem.com

İsviçre'nin altın ihracatı Çin ve Hong Kong gibi kilit pazarlardan gelen yüksek talebe bağlı olarak ocak ayında kayda değer artış gösterdi

İsviçre'nin altın ihracatı ocak ayında kayda değer bir artış göstererek, bir önceki yılın aralık ayında kaydedilen 107,9 tona kıyasla yüzde 92'lik etkileyici bir artışla toplam 207 tona ulaştı.

İsviçre Federal Gümrük İdaresi tarafından bildirilen bu önemli artış, öncelikle Çin ve Hong Kong gibi kilit pazarlardan gelen yüksek talebe bağlandı.

Gümrük İdaresi'nin web sitesinde yayınlanan verilere göre, dünyanın en büyük altın tüketicilerinden biri olan Hindistan'a yapılan ihracat yüzde 73 artışla 14 tona ulaşarak kayda değer bir yükseliş yaşadı. Benzer şekilde Çin'e yapılan ihracat da yarıdan fazla artarak 77,8 tona ulaştı ve bölgeden gelen güçlü talebe işaret etti.

Buna karşılık, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi geleneksel varış noktalarına yapılan ihracatta düşüşler yaşandı; Birleşik Krallık'a yapılan sevkiyatlar önceki seviyelere kıyasla üçte iki oranında azalırken, ABD'ye yapılan sevkiyatlar yarı yarıya düştü. Buna karşılık Hong Kong'a yapılan ihracat, bölgede altına yönelik artan iştahı yansıtacak şekilde neredeyse iki katına çıkarak 44,6 tona ulaşarak kayda değer bir artış gösterdi.

Buna karşılık, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri gibi geleneksel hedeflere yapılan ihracatta düşüşler yaşanmış, Birleşik Krallık'a yapılan sevkiyatlar önceki seviyelere kıyasla üçte iki oranında azalırken, ABD'ye yapılan sevkiyatlar yarı yarıya düşmüştür. Buna karşılık Hong Kong'a yapılan ihracat, bölgede altına yönelik artan iştahı yansıtacak şekilde neredeyse iki katına çıkarak 44,6 tona ulaşarak kayda değer bir artış gösterdi.

2023'te kaç adet çeyrek altın üretildi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)