BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemJaponya'da gülmeyi unutanlar kesenin ağzını açtı: Bir saati 1180 TL----

Japonya'da gülmeyi unutanlar kesenin ağzını açtı: Bir saati 1180 TL

Japonya'da gülmeyi unutanlar kesenin ağzını açtı: Bir saati 1180 TL
05 Haziran 2023 - 16:48 www.finansgundem.com

Japonya'da, 2020'deki pandemi nedeniyle uzun süreli maske kullanımı sonucu gülmeyi unutanlar için "gülme dersleri" başlatıldı. Pandemi sırasında gülmeyi unuttuğunu belirten birçok Japon, kişi başına 7700 yen (1180 TL) ödeyerek gülme dersleri alıyor.


Kovid pandemisinde gülmeyi unuttuğunu söyleyen çok sayıda Japon, kişi başına 7700 yen (1180 TL) ödeyerek gülme dersi alıyor.

Tokyo'daki bir sanat okulunda başlayan derslerde katılımcılara gülmeye yeniden alışmaları için bir saatlik eğitim veriliyor. Dersleri başlatan Egaoiku şirketi, geçen yıldan beri gülme derslerine talebin dört kat arttığını söyledi. Şirketin müdürü Keiko Kawano, müşterilerin genelde satış odaklı işyeri çalışanları ve vatandaşlara moral vermek isteyen yerel yönetimler olduğunu söyledi.

2017'de “Hollywood gülümseme teknikleri” eğitimi vermeye başladığını anlatan Kawano, Japonların kültürel olarak Batılı toplumlara göre daha az gülümsediğini ifade ederek “Bence daha çok gülümsemeleri gerek” diye konuştu.

Öğrencilerden 20 yaşındaki Himawari Yoshida, derslerin çalışma hayatında işe yaramasını umduğunu belirterek “Yüz kaslarımı Kovid sürecinde fazla kullanmamıştım, o yüzden bu iyi bir egzersiz oldu” dedi.

Japonya'da pandemi öncesinde de özellikle grip vakalarının yüksek olduğu dönemlerde maske yaygın olarak kullanılıyordu. Hükümetin maske zorunluluğunu martta kaldırmış olmasına karşın birçok Japon özellikle kalabalık alanlarda maske takmaya devam ediyor. (Sözcü)

DSÖ'den Kovid-19 uyarısı: Tehdit devam ediyor!

 

Kovid-19'la ilgisi var mı? Üst solunum yolu enfeksiyonları arttı!

 

AYM ‘pandemi itirazını’ karara bağladı: Cezalar iade edilecek

 

Yeni pandemi endişesi: Kuş gribi, gelincikler arasında yayıldı!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)