BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiJaponya teknik resesyonun önüne geçti----

Japonya teknik resesyonun önüne geçti

Japonya teknik resesyonun önüne geçti
11 Mart 2024 - 07:03 www.finansgundem.com

Japonya, Pazartesi günü revize edilen resmi verilerin, ekonominin geçen yıl Ekim-Aralık döneminde güçlü sermaye harcamalarının da desteğiyle büyümeye döndüğünü göstermesiyle teknik bir resesyonun önüne geçti

Japonya, revize edilen dördüncü çeyrek verilerinin ekonominin yüzde 0,4 büyüdüğünü göstermesiyle teknik resesyonun önüne geçti.

Japonya, Pazartesi günü revize edilen resmi verilerin, ekonominin geçen yıl Ekim-Aralık döneminde güçlü sermaye harcamalarının da desteğiyle büyümeye döndüğünü göstermesiyle teknik bir resesyonun önüne geçti.Ancak yukarı yönlü revizyonlar tahmin edilenden daha zayıf gerçekleşti ve özel tüketim zayıf kaldı.

Japonya'nın gayri safi yurt içi hasılası dördüncü çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 0,4 arttı; bu, ekonomistlerin yüzde 1,1 büyüme yönündeki konsensüs beklentilerinin altında kaldı. Geçen ayki geçici veriler GSYİH'nın yüzde 0,4 daraldığını göstermişti. Ekonomi Temmuz-Eylül döneminde yüzde 3,3 daralmıştı.

Japonya'nın dördüncü çeyrek GSYİH'si de önceki üç aya göre yüzde 0,1 arttı; bu, ekonomistlerin yüzde 0,3 büyüme yönündeki medyan tahminin altında kaldı. Geçici veriler yüzde 0,1'lik bir daralma göstermişti. Ekonomi üçüncü çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 küçülmüştü.

Sendikalar ve işverenler arasında bu yılki Shunto bahar ücret görüşmelerinde güçlü ücret artışları işaretleri görülmesi üzerine, Japonya Merkez Bankası'nın 18-19 Mart'taki toplantısında faiz oranlarını normalleştirebileceği yönündeki beklentiler artıyor.

BoE eski baş ekonomistinden resesyon uyarısı

 

Küresel ekonomide resesyon kaygıları büyüyor

 

İngiliz ekonomisi teknik resesyona girdi

 

Bundesbank: Almanya'nın resesyona girmesi muhtemel

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)