BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBoE eski baş ekonomistinden resesyon uyarısı----

BoE eski baş ekonomistinden resesyon uyarısı

BoE eski baş ekonomistinden resesyon uyarısı
19 Şubat 2024 - 09:43 www.finansgundem.com

BoE eski baş ekonomisti Haldane, resesyonun derinleşmesi riski için uyardı

Eski baş ekonomisti Andy Haldane, İngiltere Merkez Bankası'nın yakın zamanda faiz indirimine gitmemesi halinde İngiltere'de resesyonu derinleştirme riski taşıdığı uyarısında bulundu.

Haldane, Bloomberg'in UK Politics podcastine verdiği demeçte, BoE'nin kredibilitesinin tehdit altında olduğunu söyledi ve ekonomiyi desteklemek için politikayı gevşetmeyi düşünmeye çağırdı.

Royal Society of Arts'ın CEO'su olan Haldane, İngiltere'nin hala "en iyi ihtimalle anemik bir büyüme yılı yaşayacağını" ve risklerin aşağı yönlü olduğunu söyledi.

Haldane, BOE'nin yakın zamanda politikayı gevşetmemesi halinde resesyonun daha da kötüleşip kötüleşmeyeceği sorusuna "Bence risk dengesi burada yatıyor, evet. Bana göre, para politikası tarafında bazı ön ve erken sigortaları devreye sokma durumu güçlü ve güçleniyor ve bu sigortayı yılın biraz geç dönemine bırakmamızdan korkuyorum" diye konuştu.

"Enflasyonu yükseltirken ıskalamak başka bir şey, ki bu oldu, ekonomiyi aşağı çekerken ezmek bambaşka bir şey" ifadelerini kullanan Haldane, "Eski işimde bir merkez bankacısı olsaydım, kredibiliteye vurulan bu çifte darbeden kaçınmak isterdim" dedi.

İngiliz ekonomisi teknik resesyona girdi

 

BoE Başkanı Bailey: İngiltere'nin için sığ resesyona girmesi önemsiz

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)