BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalyan şirket Rus aşısının üretimi için onay bekliyor----

İtalyan şirket Rus aşısının üretimi için onay bekliyor

İtalyan şirket Rus aşısının üretimi için onay bekliyor
30 Haziran 2021 - 23:52 www.finansgundem.com

İtalyan ilaç şirketi Adienne Pharma & Biotech’in Başkanı Antonio Di Naro, İtalya İlaç Ajansı’nın (Aifa) yıl sonuna kadar Rus Sputnik V aşısının üretimi için gerekli üretim sertifikasını vermesini umduğunu söyledi

İtalyan ilaç şirketi Adienne Pharma & Biotech’in Başkanı Antonio Di Naro, Rusya’nın yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği Sputnik V aşısının ülkede üretimi için İtalyan ilaç düzenleyicisinin onayını beklediklerini ve yıl sonuna kadar üretim sertifikasını almayı umduğunu belirtti.

Sputnik'te yer alan habere göre Di Naro, Sputnik V’nin ilk test partisinin üretimine Adienne şirketinin ülkenin kuzeyindeki fabrikasında iki hafta önce başlandığını kaydetti.

'Zaman çerçevemiz uzun'

Di Naro, “Aifa ajansının müfettişlerini Ekim-Kasım aylarına kadar görmeyi umuyorum. Zaman çerçevemiz uzun, ama ona uyuyoruz” dedi. 

Adienne'nin Monza e Brianza eyaletindeki tesislerinin aşıyı üretmeye hazır olduğuna vurgu yapan Di Naro, “Yıl sonuna kadar tüm işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Aifa’nın onay vermesi halinde deneme amaçlı aşı dozlarını piyasaya sürebiliriz” diye konuştu. 

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Adienne Pharma & Biotech şirketi geçen mart ayının sonunda Sputnik V aşısının İtalya’da üretimi konusunda anlaşma imzalamıştı. Anlaşma, yılda 10 milyon doz aşı üretimini öngörüyor.

Günlük Kovid-19 verileri açıklandı

Bilim Kurulu'ndan 50 yaş ve üzerine 3. doz aşı kararı çıktı

Delta varyantı Güney Avrupa’nın kâbusu oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)