BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDelta varyantı Güney Avrupa’nın kâbusu oldu----

Delta varyantı Güney Avrupa’nın kâbusu oldu

Delta varyantı Güney Avrupa’nın kâbusu oldu
30 Haziran 2021 - 18:22 www.finansgundem.com

Güney Avrupa ülkeleri %80 oranında kaybettikleri turizm gelirlerini geri kazanmak istiyor. Ancak delta varyantı nedeniyle AB dışındaki ülkelerden gelen turistlere uygulanan kısıtlamalar İspanya gibi ülkeleri zorlamaya devam ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ekonomistler Güney Avrupa ülkelerinin hayal kırıklığı yaratan bir yaz sezonuyla daha karşı karşıya kalabilecekleri konusunda uyarıyor. Financial Times'ın haberine göre AB dışı ülkelere uygulanan turizm kısıtlamaları ve korona virüsün delta varyantının hızla yayılması yaz turizmi için riskler oluşturmaya devam ediyor.

İspanya gibi turizme bağımlı ülkeler, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ilk kez Hindistan'da tespit edilen delta varyantına karşı AB ülkelerinin ortak cevap vermesi gerektiği çağrısıyla birlikte yurtdışından gelen turistleri kabul etme politikasında geri adım atmak zorunda kaldı.

Capital Economics Ekonomisti Jessica Hinds, "Maliyet fayda analizi Kuzey Avrupa ülkelerinden çok farklı olduğu açıkça belli olan Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerin herkese açık olduğunu söylemesi denklemdeki farklılığın çok belli kanıtlarıdır” ifadelerine yer verdi.

Bu hafta, İspanya, Portekiz ve Malta İngiltere'deki turistler için kısıtlama uygulamalarını bir miktar sıkılaştırdı. İtalya bu ayın başlarından itibaren İngiltere’den gelen turistler için 5 günlük karantinayı zorunlu tutuyor. Ancak geçen yıl turizm gelirlerinde %80’e varan düşüşlerle karşı karşıya kalan turizm ekonomisi ülkeler kaybettikleri zemini geri kazanmak istiyor.

OECD verilerine göre turizm gelirleri pandemi öncesinde Portekiz ve Yunanistan’ın gayrisafi yurtiçi hasıla gelirlerinin yüzde 10’unu İspanya’nınsa %6’sını oluşturuyordu.

Mayıs ayında turist çekme taleplerini gösteren İspanya ve Portekiz, İngiltere gibi ülkelerden gelenlere yönelik test ve karantina kısıtlamalarının çoğunu kaldırdı. Yunanistan’da ise bu uygulamaların yanında Rusya dahil olmak üzere 53 ülkeden gelen aşılı turistleri kabul etmeye başladı. Ancak söz konusu tarihten bu yana hem İngiltere’de hem de Rusya’da Kovid-19’un delta varyantına bağlı vaka sayıları keskin bir şekilde yükseliyor.

Oxford Economics verilerine göre, AB ülkelerindeki gecelik konaklamalar Haziran ayında salgın öncesi seviyelerin yüzde 55 aşağısındaydı. Ancak bu düşüşün Ağustos ayında sadece yüzde 25-15 olabileceğini öngörülüyor.

Danışmanlık şirketi McKinsey’nin öngörüleri ise daha kasvetli. McKinsey araştırmaları, İspanya ve Portekiz'deki genel turizm gelirlerinin bu yıl salgın öncesi seviyelerin yarısı olacağını ve rakamların ancak 2024 yılına kadar tamamen toparlanacağını öngörüyor.

Avrupa Birliği, tamamen aşılanmış, test sonucu negatif çıkan veya Kovid-19 geçirmiş 27 ülke vatandaşının seyahat etmesini daha sorunsuz hale getirmek için dijital aşı sertifikasını Perşembe günü başlatacak.

Ancak İspanya gibi ülkeler de özellikle İngiltere gibi AB üyesi olmayan turistleri ağırlamak istiyor. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İngiltere İspanya'nın en büyük turist kaynakları arasında öne çıkan ülke olarak öne çıkıyor. 2019'da İngiltere 18 milyon turistle İspanya’nın en çok turist aldığı ülke konumundayken, Almanya ve Fransa'dan 11'er milyon turistle ikinci ve üçüncü sırada yer alıyordu.

Pandemi, dünya turizmini 40 yıl geriye götürdü

 

Ülke yeniden kabusu yaşıyor! Yeni rekor...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)