BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBorrell: Batı silah vermezse Ukrayna iki haftada teslim olur----

Borrell: Batı silah vermezse Ukrayna iki haftada teslim olur

Borrell: Batı silah vermezse Ukrayna iki haftada teslim olur
04 Mayıs 2024 - 14:08 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği Dışilişkiler Başkanı Josep Borrell, Ukrayna'nın var olmaya devam etmesinin kendilerine bağlı olduğunu belirterek, Batı’nın silah sağlamayı bırakması halinde Ukrayna krizinin sonlanacağını ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) Dışilişkiler Başkanı Josep Borrell, Oxford Üniversitesi'nde verdiği bir konferansta Ukrayna’ya Batı’nın silah sağlamayı bırakması halinde Ukrayna krizinin birkaç haftada sonlanacağını söyledi.

Haberrus'da yer alan habere göre Borrell, Ukrayna’nın Rusya ile olan mevcut çatışmadaki varlığını sürdüren tek şeyin Avrupa'nın desteği olduğuna dikkat çekti.

"Rusya Avrupa'nın varlığına en büyük tehdit"

Borrell, "Ukrayna'nın var olmaya devam etmesi bize bağlı," ifadesini kullandı. Avrupalı diplomat ayrıca Rusya'yı Avrupa'nın varlığına en büyük tehdit olarak niteledi.   Ukrayna'nın artık Avrupa Birliği'ni "Rus işgalinden" ayırdığını belirten Borrell, öğrencilere Ukrayna'nın kaybetmesi durumunda ülkelerini bu işgale karşı savunmak için orduya katılmaya istekli olup olmayacaklarını sordu.

Borrell, Rusya'yı kişisel olarak AB'ye yönelik bir tehdit olarak gördüğünü ancak bu tutumun tüm AB ülkeleri tarafından paylaşılmadığını, bazılarının Rusya'yı "iyi bir dost" olarak gördüğünü, bunun da Rusya-Ukrayna çatışması konusunda karar verirken bazı sorunlara yol açtığını sözlerine ekledi.
 

ABD'den Ukrayna'ya acil Patriot yardımı

 

NATO'nun Ukrayna'ya desteği artarak devam edecek

 

Kremlin: Ukrayna ABD''ye borçlanıyor, bu sevdiği sömürgeci siyaset

 

Türkiye'nin arabuluculuğuyla Rusya ve Ukrayna anlaştı: Kiev aniden çekildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)