BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİtalya’dan büyük kalkınma hamlesi----

İtalya’dan büyük kalkınma hamlesi

İtalya’dan büyük kalkınma hamlesi
07 Temmuz 2020 - 16:16 www.finansgundem.com

Korona virüsten en büyük zararı gören Avrupa ülkesi olan İtalya 233 milyar dolarlık kalkınma hamlesini açıkladı. Plana göre ülke borç sarmalından kurtulmak için muazzam kamu yatırımlarıyla ekonomiyi büyütmeye çalışacak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İtalya son yüzyılın en kötü resesyonundan kurtulmak için borçların ödenmesi yerine kamu yatırımlarının ciddi derecede arttırılması stratejisini tercih ediyor.

Başbakan Giuseppe Conte’nin bakanlar kurulu sonrası yaptığı açıklamaya göre devlet yatırımlarının 2019’da %2,9 olan gayrisafi yurtiçi hasılaya oranı gelecek dört yıl içerisinde %3 oranında arttırılacak.

Kabine toplantısı boyunca Maliye Bakanı Roberto Gualtieri içerisinde eğitim konusunda yeni harcamaları içeren, hususi yatırımları destekleyen ve İtalya’nın uluslararası rekabetini arttırmasını planlayan hükümetin Ulusal Reform Planı’nın detaylarını açıkladı.

İtalya'nın yeni yatırım planı, Avrupa Birliği'nin hala onay süreci devam eden ve önümüzdeki hafta yapılacak Avrupa zirvesinde liderler tarafında görüşülecek olan yardım programlarından alınması muhtemel hibe ve kredileri dikkate alıyor.

Güney Avrupa ülkesi oynadığı bu kumarla kemer sıkma politikalarından vazgeçerek hızlı internetten demiryollarına ve enerji sektörüne kadar İtalya’nın modernleşmesini hızlandırmayı, bu yolla da ülkenin bulunduğu kronik ekonomik yorgunluktan çıkmayı planlıyor. Yıl sonunda %150 artması beklenen gayrisafi yurtiçi hasılayla devletin borç yükünün önünde sonunda hafiflemesi hedefleniyor.

Fakat İtalya halihazırda borç giderlerini kontrol altında tutabilmek için Avrupa Birliği kurularına bağımlı kalırken giderlerin artması ülkeyi tam anlamıyla bir finansal krizin ortasına da bırakabilir. Yatırım planı Hollanda ve Avusturya gibi AB üyelerinin gereksiz harcamalar konusundaki endişelerini zayıflatmak ve gönderilecek paranın nereye harcanacağını göstermek amacıyla hazırlandı.

İtalya hükümetinden yapılan açıklamaya göre korona virüs öncesi dönemde dahi resesyona doğru ilerleyen ülke ekonomisinde harcamalarda daha fazla kısıtlamaya gidilmesi alternatifi salgından en fazla etkilenen Avrupa ülkesini adeta sakat bırakırdı.

İki yılda 206 milyar dolarlık kamu yatırımı

Bloomberg’in verilerine göre Conte hükümeti hazırlanan reformlarla ilgili taslak plana göre İtalya bu yıl ve gelecek yıl acil durum müdahalesiyle 206 milyar euro (233 milyar dolar) harcamaya hazırlanıyor.
Ulaşım alanında 67 milyar euroluk ek yatırım düşünüldüğünde ülke toplamda 200 milyar euroluk altyapı harcaması yapacak.

İngiltere'den ekonominin canlanması için ek yatırım

 

OECD'den korkutan işsizlik tahmini

 

Korona virüs ödemeleri sigorta şirketlerini batırır

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)