BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatKorona virüs ödemeleri sigorta şirketlerini batırır----

Korona virüs ödemeleri sigorta şirketlerini batırır

Korona virüs ödemeleri sigorta şirketlerini batırır
07 Temmuz 2020 - 13:15 www.finansgundem.com

Kovid-19 salgınının neden olduğu ekonomik zarar dikkatleri sigorta şirketlerine çevirdi. Fakat işletmelere sigorta ödemelerinin yapılması halinde sektörün büyük çoğunluğu iflas edebilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigorta düzenleyicileri korona virüsün işyerlerinde neden olduğu zararın karşılanması konusunda şirketlere saldırmaya hazırlanırken ABD’de Kuzey Carolina Sigorta Komiseri Mike Causey sigorta şirketlerine korona virüs ödemesi yapmalarının sektöre sadece zarar vermekle kalmayacağını itiraf etti.

Sigorta komiseri işyerlerinin içerisinde bulunduğu zorlu süreci anladığını fakat sigorta şirketlerinin büyük bir çoğunluğunu ödeme yapmaya zorlamak için yapılacakların fazlasıyla sınırlı olduğunu belirtti.

Causey, Triangle Bussiness Journal’a verdiği röportajda, “Sigorta şirketlerinin poliçelerinde belirtmedikleri bir ödemeyi yaptırmaya zorlamak konusunda elimde yasal bir yetki yok” ifadelerini kullandı.

Sigorta komiseri yasanın sigorta şirketlerini işletmelere salgın kayıplarını ödeme konusunda zorlama yapması halinde sektördeki şirketlerinin çoğunluğunun iflas bayrağını çekeceğini de sözlerine ekledi.

Anlaşma metni açık olmalı

Buna karşın Causey halihazırdaki poliçelerin ek feragat hükümlerine sahip olması gerektiğini ve bu konuda lobi yapmayı planladığını belirtiyor.

Causey röportajında, “Bana kalırsa poliçe sahipleri neyin sigorta kapsamında olup neyin olmadığını açık bir şekilde, anlamsız bir dil kullanılmadan öğrenebilmeli. Bu nedenle de konuyu tartışmak için sektörle birlikte çalışacağım” ifadelerine yer verdi.

Sigorta komiseri uzun vadede 11 Eylül olayları sonrasında terörizm sonucu oluşacak zararları kapsama almak gibi yeni poliçelerin ortaya çıkabileceğini belirtti. Causey farklı türlerdeki salgınlara yönelik poliçelerin önümüzdeki süreçte gerekli olabileceğini söyledi.

Dev sigorta şirketinin CEO’su Lloyd’a mı geçiyor?

 

AB ekonomisi, Kovid-19 nedeniyle yüzde 8.3 küçülecek

 

Hazır giyim markası Lucky Brand, iflas etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)