BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİtalya da Türkiye'ye silah satışını durdurdu----

İtalya da Türkiye'ye silah satışını durdurdu

İtalya da Türkiye'ye silah satışını durdurdu
14 Ekim 2019 - 19:59 www.finansgundem.com

AB Türkiye'ye yönelik topyekûn bir silah ambargosu kararı almadı. Fakat İtalya, birkaç saat içerisinde Türkiye'ye silah satışını durduran ülkeler arasına katılacağını açıkladı.

AB Konseyi'nden yapılan açıklamada, Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'deki askeri harekâtının ‘dramatik sonuçları' olduğu belirtildi ve bazı AB ülkelerinin silah ihracatını durdurduğu kaydedildi.

Almanya ve Fransa tarafından teklif edilen “Türkiye’ye yönelik silah ambargosu” ise AB genelinde tüm ülkelerde kabul görmedi.

Fakat İtalya Dışişleri Bakanı Luidi Di Maio, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Önümüzdeki birkaç saat içerisinde, İtalya da Türkiye’ye silah ihracatına yönelik yasağı imzalayacak” ifadesini kullandı.

Belçika da silah satışının durdurulmasına destek veriyor.

Fransa, Hollanda, Norveç ve Finlandiya, Barış Pınarı Harekâtı’nın başlamasının ardından Türkiye’ye silah satışını durdurmuştu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass, “Bu savaşa destek olmak ve silahların kullanılmasını istemiyoruz” açıklaması yapmıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)