BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİsviçre'nin umudu Türkiye----

İsviçre'nin umudu Türkiye

İsviçre'nin umudu Türkiye
19 Şubat 2013 - 08:07 www.finansgundem.com

Küresel ekonomik kriz yüzünden sıkıntılı günler yaşayan İsviçre bankaları Türk zenginlerin parasının peşine düştü

TÜRK işadamlarının zulaları, gizli hesapları ile ünlü İsviçre bankalarının kurtuluş umudu oldu. Küresel kriz nedeniyle zor günler geçiren İsviçre bankaları Türk işadamlarının servetlerini kendi bankalarına çekmek için yoğun bir çalışma içine girdi. Star'ın haberine göre, bu çerçevede, Türkiye’de temsilcilikleri bulunan İsviçre bankaları, Türk işadamlarını yakın markaja aldı. Söz konusu bankaların başında ise Türk işadamlarının en çok tercih ettiği banka olarak bilinen İsviçre’nin UBS Bankası bulunuyor. Geçtiğimiz yıl üç yıllık dönem için 3.6 milyar dolarlık tasarruf yapma kararı alan ve bu kapsamda 10 bin çalışanını işten çıkarmaya hazırlanan UBS Bank, Türkiye’deki işadamlarının mevduatlarına yönelik çalışma yapan bankaların başında geliyor. Banka bu çerçevede ilanlar da vermeye başladı.
6 temsilcilikle ilk sırada
Ayrıca bankanın temsilcilerinin de işadamlarını ziyaret ederek, mevduatların kendi bankalarına aktarılması karşılığında cazip imkanlar sundukları bildirildi. Türkiye’de 45 bankanın temsilciliği bulunuyor. İsviçre bankaları 6 temsilcilik ile sıralamada başı çekiyor. UBS Bank’ın dışında, diğer İsviçre bankaları Axion Swiss Bank, Bank Julius, Credit Europe Bank, Credit Suisse AG, UNION Bancaire’nin de Türkiye’de temsilciliği bulunuyor. Ayrıca bazı Türk bankalarının da İsviçre başta olmak üzere Avrupa ülkelerine ait bankalarla işbirliği yaptığı da biliniyor. Türk işadamlarının ise ağırlıklı olarak Londra üzerinden İsviçre bankalarına kaynak transferi yaptığı tahmin ediliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KEŞKÜL can.19 Şubat 2013 23:11

    Zaten isviçreye para yatıran zenginler daha sonra paralarının orada nasıl batacağına şahit olacaklar.ülkemizi soyanlara çanak tutanlar inşallah bu işadamlarının paralarının üstünede yatarlar.bir iflas geldimi BABAYI alırlar.sizler ülkemizi soyun isviçreye götürün nasılsa orada kimse hiçbir hükümet hesap soramıyor ama ALLAHU TEALA sorar zenginliği verirse peşine fakirliğide tattırır sizlere.

  • bb119 Şubat 2013 21:27

    Zaten ülkeyi söğüşleyip yutanlar paraları İsviçre de tutuyor ve vergi kaçıranlar da buraya paraları kaçırıyorken bir de bunlar gelip zenginlerden para mı alacakmış? Bu ülkenin devleti herhalde sus pus olmuş bunlara buyur gel diyecek ve buna da serbest piyasa diyecektir. Bu akılla bu ülke ancak bataklığa döner!!!

  • Can19 Şubat 2013 08:28

    Onlar ilk önce sahiplerinin istediği ve bir türlü geri vermedikleri osmanlı altınlarını geri versinler.