BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaİşverenin derdi kadınların elbisesi----

İşverenin derdi kadınların elbisesi

İşverenin derdi kadınların elbisesi
08 Ocak 2011 - 15:35 www.finansgundem.com

KESK'in yaptığı araştırma, Türkiye'de iş hayatında kadına uygulanan şiddetin boyutlarını gözler önüne serdi.

Araştırmada, kadınların yüzde 16’sı amirlerinin giyimlerine karıştığını ve yüzde 7’si de saçlarına ve makyajlarına karıştıklarını belirtti. Mesai arkadaşlarına ilişkin verilen cevaplarda ise kadınların yüzde 17’si mesai arkadaşlarının kendilerine saygı göstermediklerini ve yüzde 11’i de mesai arkadaşlarının kendilerini takdir etmediklerini ifade etti.

KESK-AR, Kadına Yönelik Şiddet Araştırması sonuçlarını açıkladı. 15 ilde 972 kişiyle yüz yüze görüşülerek hazırlanan Araştırma’da kadınlara kamusal alan olarak tanımlanan işyeri, sokak ve kamusal güç-kolluk kuvvetleri başta olmak üzere kadınların şiddete ilişkin deneyimlerini, şiddete maruz kalıp kalmadıklarını ve şiddetle baş etme yollarını, kullandıkları dayanışma ağlarını ortaya çıkarmayı hedefleyen sorular yöneltildi.

KADINLARIN YÜZDE 30’U AMİRLERİ TARAFINDAN TAKDİR EDİLMİYOR
Araştırmada kapsamında kamu emekçisi kadınlara yöneltilen “İşyerinde aşağıdaki davranışlardan herhangi biriyle karşılaştınız mı?”sorusuna, kadınların yüzde 30’u amirleri tarafından takdir edilmediklerini, yüzde 25’i iş yükünün fazla olduğunu, yüzde 24’ü amirlerinin kendilerine bağırdığını, yüzde 22’si kendisine saygı gösterilmediğini, yüzde 13’ü dinlenilmediklerini ve yüzde 11’i de aşağılayıcı davranışlarla, tavırlarla karşılaştıkları yanıtını verdi.

Bunun yanı sıra, kadınların yüzde 16’sı amirlerinin giyimlerine yüzde 7’si saçlarına ve makyajlarına karıştıklarını belirtti. Mesai arkadaşlarına ilişkin verilen cevaplarda ise kadınların yüzde 17’si mesai arkadaşlarının kendilerine saygı göstermediklerini ve yüzde 11’i de mesai arkadaşlarının kendilerini takdir etmediklerini ifade etti.

SOKAKTA DA DURUM KÖTÜ
Kamu emekçisi kadınlara sokakta karşılaştıkları durumlar da soruldu. Bu soruya verilen cevaplar doğrultusunda kamu emekçisi kadınların dörtte birinin sokakta fiziksel taciz ve sarkıntılığa maruz kaldığı sonucu ortaya çıktı. Kamu emekçisi kadınların yüzde 24,7’si bu soruya cevap olarak izlenilip takip edildiğini, yüzde 22,1’i aşağılayıcı küçümseyici davranış ve tavırlarla karşı karşıya kaldığı yanıtını verdi.

Kadınların sokakta uygulanan şiddete karşı geliştirdikleri karşı koyma mekanizmalarına bakıldığında ise bağırma eyleminin başta geldiği gözlendi. Araştırmada, kadınların yaklaşık beşte birinin ise hiçbir şey yapmadığı ifade edildi.

KADINLARIN YÜZDE 16’SI POLİSİN KENDİSİNE BAĞIRDIĞINI SÖYLEDİ
Kadınlara, kamusal gücün, devletin, kolluk kuvvetlerinin herhangi bir davranışına maruz kalıp kalmadıkları soruldu. Bu soruya cevaben kamu emekçisi kadınların yüzde 16,2’si kolluk kuvvetlerinin kendilerine bağırdığını ve azarladığını, yüzde 11,9’u ise aşağılayıcı ve küçümseyici tavırlarla karşı karşıya kaldıkları cevabını verdi.

Sendikalı ve sendikasız olarak bakıldığında sendikalı kadınların kolluk kuvvetlerinin şiddetine daha fazla maruz kaldıkları görüldü. Sendikalı kadınların yüzde 20’si aşağılayıcı tavırlarla karşılaştığını, yüzde 17’si taciz edildiklerini ve sarkıntılık yapıldığını, yüzde 15,3’ü polislerin politik görüşleri ile alay ettiğini belirtti. (Anka)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)