BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsrail'de Merkez Bankası'na ilk kadın başkan----

İsrail'de Merkez Bankası'na ilk kadın başkan

İsrail'de Merkez Bankası'na ilk kadın başkan
20 Ekim 2013 - 16:28 www.finansgundem.com

Başbakan Netanyahu, İsrail Merkez Bankası başkanlığına Karnit Flug'ı atadı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Merkez Bankası başkanlığına Karnit Flug'ı atadığını açıkladı.
İsrail Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna tarihinde ilk kez bir kadın başkan atayan Başbakan Netanyahu, 112 gün süren arayışı da sonlandırmış oldu.
Netanyahu ve Hazine Bakanı Yair Lapid, ortak bir basın açıklaması yaparak Flug'un yeni başkan olarak atandığını duyurdu. Açıklamada, "Doktor Flug, geçtiğimiz aylarda yaptığı çalışmalarıyla bizleri oldukça etkiledi. Kendisinin İsrail ekonomisini dünyada yaşanan ekonomik krizin ortasında başarıyla ileriye taşımaya devam edeceğinden eminiz" ifadelerine yer verildi.
Eski Merkez Bankası Başkanı Stanley Fisher'ın geçen haziran ayında süpriz bir şekilde görevinden istifa etmesinin ardından gözler, Fisher'ın yardımcısı olarak Merkez Bankası'nda görev yapan Karnit Flug'a çevrilmişti. Ancak Netanyahu süpriz bir kararla dışardan Jacob Frenkel'i başkanlığa atamıştı. Başkan olmadan önce Hong Kong ziyareti sırasında havaalanındaki alışveriş dükkanlarından birinde ürün çalarken suçüstü yakalandığının ortaya çıkması üzerine yaşanan skandalın ardından Frenkel, atandığı koltuktan bir hafta sonra istifa etmek zorunda kalmıştı.
Skandalın ardından hükümet yeni bir başkan atama konusunda uzun süre kararsız kalmıştı.
Meclisteki Sosyalist Meretz Partisi'nin bayan lideri Zahava Gal-On da Başbakanı kararından dolayı tebrik etti.
2011 yılından beri İsrail Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Dr. Karnit Flug, ABD'de Colombia Üniversitesi'nden mezun oldu. Flug, daha önce Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Uluslararası Kalkınma Bankası'nda görev yapmıştı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)