BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİsrail'de faiz değişmedi----

İsrail'de faiz değişmedi

İsrail'de faiz değişmedi
29 Temmuz 2013 - 19:31 www.finansgundem.com

İsrail merkez bankası, eski başkan Stanley Fischer'in ayrılmasının ardından yaptığı ilk toplantıda gösterge faiz oranlarını yüzde 1.25'te tuttu

İsrail merkez bankası faiz oranını değiştirmedi  İsrail merkez bankası, eski başkan Stanley Fischer'in ayrılmasının ardından yaptığı ilk toplantıda gösterge faiz oranlarını değiştirmedi.
Geçici Başkan Karnit Flug öncülüğündeki beş üye, politika Faiz oranlarını değiştirmeyerek yüzde 1.25'te tuttu. Bloomberg anketine katılan 20 ekonomistin 19'u bu karar yönünde tahminde bulunurken, sadece bir ekonomist çeyrek puan kesinti tahmininde bulunmuştu.
İsrail merkez bankası, Fischer yönetiminde Mayıs ayı içerisinde faizleri iki kere düşürerek 2011'den bu yana yüzde 2'lik kesintiyi tamamlamış ve ihracat odaklı ekonomideki büyümeyi desteklemeyi amaçlamıştı.30 Haziran'da sekiz yılın ardından görevinden ayrılan Fischer'ın yerine JPMorgan Chase International başkanı ve 1991-2000 yılları arasında merkez bankasına da başkanlık yapmış olan Jacob Frenkel göreve başlayacak. Frenkel'in ataması şu anda güvenlik komitesi incelemesi altında bulunuyor.
Mayıs ayında iki kez gerçekleştirilen faiz düşüşlerinin ardından İsrail merkez bankası, İsrail para birimini desteklemek adına yıl sonuna doğru 2.1 milyar dolarlık alım yapmayı planladığını açıklamıştı. İsrail para birimi şekel, geçtiğimiz altı ayda yüzde 3.9 kadar güçlenerek Bloomberg tarafından takip edilen 31 para birimi içerisinde en iyi performansı gösterdi.
Enflasyon oranı ise Haziran ayında hükümetin belirlediği yüzde 1 ile yüzde 3 oranı aralığının ortasına yükseldi. Merkez bankasının 18 Temmuz'da açıkladığı anketin tahmin oranına göre enflasyonun önümüzdeki 12 ay içerisinde yüzde 1.7'ye yavaşlaması bekleniyor.
Ekonomik büyüme tahmini ise 24 Haziran'da 2014 yılı için bu yılın oranı yüzde 3.8'den yüzde 3.2'ye düşürülmüştü.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)