BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakİspanyol milyarderden ABD’de dev gayrimenkul yatırımı----

İspanyol milyarderden ABD’de dev gayrimenkul yatırımı

İspanyol milyarderden ABD’de dev gayrimenkul yatırımı
28 Ağustos 2023 - 16:34 www.finansgundem.com

Inditex’in sahibi ünlü milyarder Amancio Ortega gayrimenkul yatırımlarında hız kesmiyor. Geçen yıl ABD’de 1 milyar dolarlık depo satın alan Ortega şimdi de Chigago’da 45 katlı bir apartmana 232 milyon dolar ödedi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanya’nın hazır giyim devi Zara’nın milyarder kurucusu Amancio Ortega Chicago’da lüks bir apartmanı 232 milyon dolara satın aldı ve ABD’deki emlak portföyünü geliştirdi.

Bloomberg’ün haberine göre Ortega ailesinin yatırım ofisi Pontegadea 727 West Madison adresinde bulunan mülkü Ares Management ve F&F Realty ortak girişiminden satın aldı.

Ortega söz konusu satın alımıyla Seattle eyaletindeki sosyal medya devinin genel merkezi ve Manhattan’daki Houghwout binası gibi önemli gayrimenkulleri içeren portföyünü genişletti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre Ortega’nın yatırım firmasının gayrimenkul alımlarına yüklenmesinin önemli bir sebebi de İspanya’daki kendine varlık vergisi. Yürürlükte olan vergi yasasına göre varlıklı bireyler, aile yatırım ofisleri gelirlerini 12 aylık dönem içinde ve "ekonomik faaliyet" olarak kabul edilen alanlarda yatırıma yönlendirmeleri durumunda varlık vergisinden muaf olabiliyor.

Ortega’nın yatırım firmasının satın aldığı çarpıcı nitelikte bir görünüme sahip olan 45 katlı oval gökdelen 492 adet üst sınıf daireyi bünyesinde bulunduruyor. Binanın içerisindeki bir stüdyo daire için aylık yaklaşık 2.200 dolar, 3 yatak odalı daireler içinse aylık yaklaşık 6.000 dolar kira geliri sağlanabiliyor.

Google’ın Chicago ofislerinin bulunduğu popüler semt Wes Loop’ta bulunan binanın satışı için gayrimenkul danışmanı Jones Lang LeSalle 2020 yılında göreve getirildi. Yerel haber kaynaklarına göre binanın satışından 250 milyon dolarlık gelir elde edilmesi bekleniyordu.

75 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Ortega bu servetinin büyük bir bölümünü İspanyol hazır giyim perakendecisi Inditex’deki kontrol hisselerinden elde etti. Ortega geçen yıl 18,1 milyar euro değerinde emlak portföyü biriktirdi.

Zara’nın milyarder kurucusunun gayrimenkul serveti 20 milyar dolara ulaştı.

İspanya’nın en zengin insanı 2022 yılında ABD’deki depo mülklerini satın almak için yılda yaklaşık 1 milyar dolar harcadı. Milyarder iş insanı geleneksel bakış açılarının dışına çıkarak ofis ve perakende satış mağazaları gibi varlıkların dışında bir alım gerçekleştirdi. Yatırım şirketi Pontegadea’nın en son satın alımları arasında Los Angeles’ın yaklaşık 96 kilometre doğusunda bir lojistik merkezi, Hollanda’da bir depo ve Londra’nın merkezinde bir ofis binası bulunuyor.

Vergi yasası Ortega’yı emlak zengini yaptı

 

Walmart ünlü milyarderin kiracısı oldu

 

Ünlü milyarder tekstilde kazandığını enerjiye harcıyor

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat ersen28 Ağustos 2023 16:54

    Para var huzur var çağdaş Batının imkanları sonsuz yaratıcılık güven huzur refah özgürlük Avrupalı olmanın insan olmanın cağdaş olmanın mutluluğu yakalamanın temelini oluşturur

  • Cv28 Ağustos 2023 21:45

    Birde ortadogu arap ülkelerinin sefalet yoksulluk din ticareti yolsuzluk içindeki durumu ortada yıllardır canları pahasına kapağı batıya cağdaşlıga uygarlığa insanlığa özgürlüğe atmaya bakıyorlar