BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakWalmart ünlü milyarderin kiracısı oldu----

Walmart ünlü milyarderin kiracısı oldu

Walmart ünlü milyarderin kiracısı oldu
14 Temmuz 2023 - 15:52 www.finansgundem.com

Gayrimenkul yatırımlarıyla bilinen Zara’nın Kurucusu Amancio Ortega Walmart’ın Kaliforniya’daki deposunu satın aldı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanyol moda devi Zara’nın milyarder sahibi Amancio Ortega, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yeni bir lojistik merkez satın alarak ülkedeki depo ağını genişletiyor.

Bloomberg’ün haberine göre, Ortega’nın aile yatırım ofisi, Los Angeles’ın yaklaşık 60 mil doğusunda yer alan bir lojistik merkezi olan Inland Empire için gayrimenkul firması LBA Realty’e 109 milyon dolar ödedi. Şirketin sözcüsü konuyla ilgili yaptığı açıklamada satın alım işlemini doğruladı. Ortega’nın satın aldığı mülk Amerikan perakende devi Walmart tarafından depo olarak kullanılıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İspanya’da nakit birikimini yüksek vergilere tabi tutan vergi yasaları Ortega’nın birikimlerini sürekli olarak gayrimenkul yatırımlarına yönlendirmesine yol açıyor. Milyarderin aile yatırım firması Pontegadea geçen yıl ABD lojistik sektörüne 900 milyon dolarlık yatırım yapmıştı. Ortega Avrupa’daki ilk deposunu da geçen ay Hollanda’da 105 milyon euro değerinde bir satın alım anlaşmasıyla gerçekleştirmişti.

Son yirmi yıldır Pontegadea dünyanın dört bir yanındaki önemli gayrimenkul varlıklarına milyarlarda euro harcadı. Söz konusu yatırımlar arasında Meta Platforms’un Seattle’daki genel merkezi, Royal Bank of Canada tarafından kiralanan Toronto şehrindeki bir ofis binası gibi simgesel mülkler de Ortega’nın yatırımları arasında bulunuyor.

Yatırım firması yakın zamanda Dublin ve New York gibi şehirlerde lüks apartmanlara da yatırım yapmaya başladı. Şirket aynı zamanda enerji ve telekom gibi altyapı şirketlerinin de hisselerini satın alıyor. Pontegadea’nın Dublin’de satın aldığı binalar arasında konut binaları, Londra’da satın aldığı mülklerde ise BBC’nin eski ofisleri de bulunuyor.

Ortega Avrupa’daki diğer süper zenginlere göre en büyük gayrimenkul portföyüne sahip olan isim. En son verilere göre 2021 itibariyle Ortega’nın gayrimenkul portföyü 15,3 milyar euro değerindeydi.

Vergi yasası Ortega’yı emlak zengini yaptı

 

Rus milyarderin kızı terkedilmiş süper yatı için savaşıyor

 

Milyarder yatırımcı tek anlaşmayla 1.1 milyar dolar kazandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)