BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİş dünyasına 'heavy metal' bakış----

İş dünyasına 'heavy metal' bakış

İş dünyasına 'heavy metal' bakış
23 Mart 2013 - 14:01 www.finansgundem.com

İsveçli iki yazar, iş adamları için, heavy metal gruplarından yola çıkarak hazırladıkları tavsiyeleri içeren bir kitap yayımladı.

İsveçli iki yazar iş hayatı ve heavy metal müziğini bir araya getirerek, "Heavy Metal İş Yönetimi" (Heavy Metal Management) adında bir kitap yayımladı.
Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru İsveç’te satışa sunulan eser ilk iki haftasında 10 bin adet e-kitap sattı.
Yazarlara göre heavy metal gruplarının yönetimi ile iş yaşamı arasında pek çok benzerlik var. Kitabın yazarları, nasıl müzisyenler seyircilerini etkilemeyi başarıyorsa, aynı şekilde şirket yöneticilerinin de çalışanları ve müşterilerini etkilemesi gerektiğini savunuyor.
Üç bölümden oluşan kitap "6’nın Pentagramı" bölümü ile başlıyor. Sonraki bölümlerde ise heavy metal iş yönetimi ile diğer yönetim teorilerinin karşılaştırılması ve heavy metal iş yönetiminde liderlik konular anlatılıyor.
HEAVY METAL'İN EFSANELERİ VAR
Yazarların öne çıkardığı ve işletmelerin de kendilerinden çok şey öğrenebileceğini düşündüğü müzisyenler arasında Metallica’dan James Hetfield, Iron Maiden’dan Steve Harris, Motörhead’den Lemmy Kilmeister ve heavy metal müzikte efsanevi bir yer edinmiş olan Ronnie James Dio var.
İŞ DÜNYASINDA BENZERLERİ AZ
Kitapta yer alan önsöz kısmında ise heavy metal müzisyenlerinin uzun yıllar boyunca sürekli ürünlerini sunmayı başardıkları anlatılıyor. Heavy metal müzisyenlerinin anlaşmazlıklara, rakiplere, kendilerini anlamakta zorlanan topluma ve popülerizm algısındaki dev değişimlere göğüs gererken, çekirdek hayran kitlerini koruyarak yeni hayranlar kazanmayı başardıklarından söz ediliyor.
Yazarlar aynı örneklerin iş dünyası liderleri arasında şaşılacak kadar az olduğu belirtiyor.
Kitabın yazarları iş dünyasına yabancı olmayan isimler. Yazar Per-Jorgen Parson, İsveçli teknoloji yatırım şirketi Northzone’un ortaklarından ve aynı zamanda Spotify’da Yönetim Kurulu üyesi. Diğer yazar Hans-Olov Öberg ise müzisyen ve eski bir yatırım bankacısı.
'6'NIN PENTAGRAMI'
Parson ve Öberg kitabı yazarken "6’nın Pentagramı" adını verdikleri bir model üzerinden çalıştıklarını belirtiyor. Modele göre yöneticiler "destansı", "usta", "içgüdüsel", "sezgisel", "sonsuz" ve sonunda "bütün olabilmeyi" başarmalılar.
Yazarlar bu taslaklarını şu şekilde özetliyor: "Her başlangıçın destansı bir hikayeye ihtiyacı var, yönetici zanaatında usta olmalı ve insanların temel içgüdülerini harekete geçirmeyi başarabilmelidir".
Şirketlerin çalışanları ve müşterileri arasında etkili bağ kurması konusunda ise yazarlardan Parson, bir grup içindeki görev dağılımını örnek gösteriyor. Parson’un örneğine göre gitarist müziği - yani ürünü - ön plana çıkarırken, solist seyirci ile iletişim görevini yerine getirmekte.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)