BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulisİş bulmak için gerekli 8 sosyal beceri----

İş bulmak için gerekli 8 sosyal beceri

İş bulmak için gerekli 8 sosyal beceri
02 Kasım 2022 - 17:47 www.finansgundem.com

İşverenlerin birçoğu inceledikleri özgeçmiş sosyal beceriler görmek istiyor. Deneyimler ve geçmiş başarılar kadar sosyal beceriler de bir işe alınmanızda önemli bir rol oynayabiliyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sosyal beceriler sadece sosyal iletişimde değil, iş hayatında da giderek önem kazanıyor. İşverenler giderek daha fazla sosyal becerilere dikkat ediyor ve işe alım kararlarını bu kriterlere göre veriyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, özellikle pandemi sonrası iş dünyasında yaşanan değişiklikler ve gelişmeler, adaptasyon başta olmak üzere birçok sosyal beceriyi zorunlu kılıyor. Deneyimler ve geçmiş başarılar işverenler için yavaş yavaş tozlu raflara terk ediliyor.

Yüzde 93 sosyal beceri görmek istiyor

CNBC’den Gili Malinsky’nin haberine göre, bir işe başvururken özgeçmişinizi optimize etmenin birçok yolu bulunuyor. İşvereniniz, deneyim açısından hangi seviyede olduğunuzu görmek için listeyi kontrol edebiliyor ve örneğin onlar için en önemli olanı vurgulamanız sizi rakipleriniz karşısında bir adım öne taşıyabiliyor. Satış hedeflerini aşmak gibi önemli başarılarınız da işe alım sürecinizde size avantaj sağlayabiliyor.

Kariyer uzmanlarının, dahil etmenin çok önemli olduğunu söylediği bir başka grup beceri türü ise sosyal beceriler olarak öne çıkıyor. ZipRecruiter'ın kurucu ortağı ve CEO'su Ian Siegel, şirketin yayınladığı The Job Market Outlook raporuna göre, işverenlerin yüzde 93 gibi ezici bir çoğunluğu, kimi işe almak istediklerine ilişkin kararlarında ‘soft skill’ adı verilen sosyal becerilerin kritik bir rol oynadığını söylediklerini belirtiyor.

Sosyal beceriler, çok çeşitli yetenekleri içeriyor. Örnek olarak CareerBuilder Pazarlama Müdürü Kristin Kelley, “Genel olarak, insanların çok farklı ve hibrit durumlarda nasıl çalıştıklarını göz önünde bulunduran bir anlayışın ‘iletişim’ yeteneğini çok önemsediğini rahatlıkla söyleyebilirim” diyor.

ZipRecruiter, platformunda en çok talep gören sosyal becerilerden bazılarını derliyor. Bu listede yer alan en iyi 8 sosyal beceri ve bu becerileri talep eden iş sayısı şu şekilde sıralanıyor…

İletişim yetenekleri
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 6,1 milyon

Müşteri hizmetleri
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 5.5 milyon

Planlama
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 5 milyon

Zaman yönetimi becerileri
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 3,6 milyon

Proje yönetimi
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 2,8 milyon

Analitik düşünme
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 2,7 milyon

Bağımsız çalışabilme becerisi
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 2 milyon

Esneklik
Beceriyi listeleyen iş sayısı: 1,3 milyon

Çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık

İletişimin önemi söz konusu olduğunda bu, büyük ölçüde teknolojiye dayanan yeni uzaktan ve hibrit çalışma düzenlemelerinin bir sonucu olarak öne çıkıyor. Kelley “Size e-posta gönderen birine nasıl yanıt verdiğiniz önemli. Yanıtınızı 24 saat içinde resmi olarak iletmeniz gerekiyor” diyor.

İletişimin önemi aynı zamanda çeşitli şirketlerin son zamanlardaki çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık girişimlerinin de bir sonucu olarak giderek önem kazanıyor.

Fairygodboss Kurucu Ortağı ve CEO'su Georgene Huang, “Çeşitli ve kapsayıcı bir işveren olmak için her türden insanla çalışmanız gerekiyor. Bu da her türden insanla etkili bir şekilde iletişim kurabilmeniz gerektiği anlamına geliyor” diyor.

Programlama ve zaman yönetimi söz konusu olduğunda ise Huang, “Ne tür bir rolünüz olursa olsun, zamanınızı organize edemezseniz, etkili olamazsınız” şeklinde konuşuyor.

Esneklik söz konusu olduğunda ise Kelley, “İnsanlar yeni koşullara uyum sağlamak için en azından çaba gösterebilmeli, Zoom'a katılabilmeli ya da gelen anlık mesajları yönetebilmeli” diyor. Kelley, “Pandemiden bu yana pek çok insan uzaktan çalışsa da, çoklu görevleri ifa edebilme ve yaptığınız işi bir anda değiştirebilme hala büyük kolaylık sağlayan beceriler olarak öne çıkıyor” şeklinde görüş bildiriyor.

Apple CEO’sunun çalışanlarda aradığı 4 beceri

 

Başarıyı getirecek 7 beceri

 

Milyonerleri başarılı yapan 6 ortak özellik

 

Başarısız liderleri koltuğa yapıştıran 4 şey

 

Kariyer değişikliği için atılması gereken 6 adım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)