BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası’na 250 milyon dolar tutarında finansman----

İş Bankası’na 250 milyon dolar tutarında finansman

İş Bankası’na 250 milyon dolar tutarında finansman
03 Kasım 2023 - 19:40 www.finansgundem.com

Türkiye İş Bankası tarafından yapılan açıklamada, 250 milyon dolar tutarında yeni finansman sağlandığı aktarıldı

Türkiye İş Bankası, yurt dışı havale akımlarına dayalı seküritizasyon programı kapsamında yaklaşık 250 milyon dolar tutarında yeni kaynak sağladı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından “BB+” notu verilen, 5 yıl nihai vadeli ve 4 dilimden oluşan işleme, ticari bankalar ve yatırımcıların yanı sıra Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) da yatırımcı olarak katıldı.

EBRD tarafından sağlanan 100 milyon dolar tutarındaki kaynağın 80 milyon doları deprem bölgesine hizmet ve ürün sağlayan firmaların finansman gerekliliklerinin karşılanmasında, 20 milyon doları ise kadınların yöneticisi/sahibi olduğu işletmelerin finansmanında kullandırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Gamze Yalçın, yurt dışından gelen havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemlerinin Türk bankalarının uluslararası fonlama kaynakları arasında önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2000 yılından bu yana havale akımlarına dayalı seküritizasyon işlemleri ile uzun vadeli kaynak sağlıyoruz. Başarıyla sürdürdüğümüz seküritizasyon işlemleri ile Türkiye ekonomisine kaynak sağlamaya devam ederken, sürdürülebilirlik alanında da depremden etkilenen bölgenin yeniden inşası ile kalkınmasına yönelik faaliyetleri ve ekonomik hayatta kadınları desteklemeyi sürdüreceğiz."

İş Bankası müşterilerinin cep telefonları aynı zamanda kredi kartı

 

İş Bankası ve Getir'den iş ortaklığı

 

İş Bankası, Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu dünyaya taşıdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)