BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİş Bankası genç girişimci yetiştiriyor----

İş Bankası genç girişimci yetiştiriyor

İş Bankası genç girişimci yetiştiriyor
17 Mayıs 2018 - 13:56 www.finansgundem.com

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “İş Bankası olarak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için esnafımızı, sanayicimizi nasıl destekliyorsak aynı sorumlulukla girişimlerin, startup’ların da yanındayız'' dedi

FINANSGUNDEM.COM

İş Bankası Adnan Bali'nin öncülüğünde genç girişimcileri destekleyen Workup girişimcilik programıyla ilk mezunlarını verdi. 6 aylık program sürecinden sonra girişimcilerin projelerini sunduğu Demo Day organizasyonunda, farklı sektörlerden profesyoneller, melek yatırımcılar, mentorlar ve girişim sermayesi fonlarının temsilcileri İş Kuleleri’nde bir araya geldi. Etkinliğin açılışını yapan İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “İş Bankası olarak, ülke ekonomisine katkıda bulunmak için esnafımızı, sanayicimizi nasıl destekliyorsak aynı sorumlulukla girişimlerin, startup’ların da yanındayız. Müteşebbis ve iş yapmak isteyenleri desteklemek, ülke ekonomisine hız kazandırmak zaten İş Bankası’nın kuruluş amaçlarından biri” dedi.
Workup girişimcilik programı ile teknoloji odaklı girişimlerin iş fikirlerini geliştirmeleri ve işlerini büyütmeleri için eğitim ve mentorluk içeren uzun soluklu bir program yürütüldüğüne değinen Bali, sözlerine şöyle devam etti: “Fikirlerin geliştirilmesi ve hayata geçirilebilir hale gelmesi önemli. Bu fikirlerin tatbik kabiliyetinin olması, sahadan beslenmesi, sahada sınanması ve bu suretle de gerçekleştirilebilir olması gerekiyor. Kimse ham fikrine fazla güvenmemeli... Workup programı kapsamında fikirleri hayata geçirebilmek için adeta bir çocuğu yetiştirir gibi itinayla uğraşıyoruz. Bu basit bir hadise değil.”

FİNANSAL DESTEK VERECEK

Sanıldığının aksine girişimcilikte ihtiyaç duyulan ya da eksikliği olan şeyin para olmadığını belirten Adnan Bali, “Girişimlere finansal destek de vereceğiz. Ama çoğu kez ham fikri olanlar ‘siz bana parayı verin ben gerisini hallederim’ diyor. Bizim bankacı olarak hata da yaptırmamamız lazım. Kaynakların verimli kullanımı açısından da doğru yere doğru tahsisi yapmamız lazım. Burada ihtiyaç duyulan asıl şey mentorluk, eğitim ve işbirliklerinin geliştirilmesidir. Girişimleri hem İş Bankası’nın hem de iştiraklerimizin müşteri ağı ile buluşturuyoruz. Bir arayüz rolü görüyoruz. Müşteriyi bulmak, ona kendini tanıtmak ve onun üzerinden bu fikri realize edebilmenin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. İş Bankası olarak girişimcilik ekosisteminde Workup programı da dahil yürüttüğümüz tüm çalışmalar kapsamında bugüne kadar 230’u aşkın girişim ile birebir temas ettik, 50’nin üzerinde girişim ile ortak kampanyalardan teknolojik işbirliklerine kadar farklı alanlarda çalışmalar yaptık” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)