BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİran'a yeni Türk bankaları gelebilir!----

İran'a yeni Türk bankaları gelebilir!

İran'a yeni Türk bankaları gelebilir!
23 Temmuz 2015 - 10:00 www.finansgundem.com

DEİK Türkiye İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, İran'a ambargonun kalkmasıyla Türk bankalarının İran'a girebileceğini belirtti

İran ve Batı arasında yapılan görüşmelerin sonuçları iş dünyasını hareketlendirdi. 2016'da Türkiye ile İran arasında ticaret hacminin 30 milyar dolara ulaşabileceğini belirten Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye İran İş Konseyi Başkanı Rıza Eser, birçok sektörde hareketlenme yaşanacağını, ancak öncelikle finans ve bankacılık alanlarındaki sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. Eser, bunun iki ülke arasındaki ticaretin önünü açacak en önemli hamle olduğunu belirterek şöyle devam etti: "İran'dan gelen paralar, akreditifler yahut transferler Amerikan bankaları üzerinden gerçekleşiyordu. Bu, ambargo nedeniyle tıkanmış durumdaydı. Biz ancak Halk Bankası kanalıyla iş yapabiliyorduk. Enerji ödemeleri Halk Bankası'nda biriktiği için o şekilde ödeme yapılıyordu. Ancak İran ile 30 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefi olan Türkiye'nin tek bir banka üzerinden işlem yapması yeterli değildi. Umarım artık diğer Türk bankaları da devreye girecek ve tüccarlarımız rahatlayacak."

ENERJİ FİYATLARI DÜŞEBİLİR

İran ile Türkiye arasında enerji fiyatlarındaki görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Rıza Eser'e göre Batı ile ortaya çıkan yeni durumla fiyatlar daha aşağı çekilebilir. Eser, İran'ın enerji satışlarının da rahatlayacağını ve Avrupa'ya yapılacak enerji satışının ve transferinin Türkiye üzerinden olacağını, bunun da fiyatları etkileyip düşürebileceğini söyledi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • realist23 Temmuz 2015 10:41

    eminmisiniz Türkiye üzerinden olacağına. bu zaman kadar iran parası ülkeye kaçak yoldan giriyordu. bence şimdi ,artık avrupadaki bankalara yatıcak paralar. boşuna yıllar sonra bu ambargo kaldırılmadı. hemen sevinmeyin..