BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİran: Tahıl koridoruna katkı sağlamaya hazırız----

İran: Tahıl koridoruna katkı sağlamaya hazırız

İran: Tahıl koridoruna katkı sağlamaya hazırız
01 Temmuz 2022 - 11:40 www.finansgundem.com

Ukraynalı mevkidaşı Dmitro Kuleba ile telefonda görüşen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Karadeniz'de oluşturulacak güvenli tahıl koridoru anlaşmasına katkı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

Hüseyin Emir Abdullahiyan, görüşmede İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 29 Haziran'da yapılan görüşmeye işaret ederek, ülkesinin Ukrayna'daki savaşa karşı duruşu ve savaştan kaçınmanın gerekliliği konusundaki tutumunu yinelediğini belirtti.

İran'ın Ukrayna'daki savaşı durdurmak için diplomatik çözüme katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyleyen İranlı Bakan, "Krizin köklerine dikkati çekerken savaşa başvurulmasına karşı olduğumuzu ve savaşı sorunları çözmek için uygun bir yöntem olarak görmediğimizi en baştan deklare ettik" ifadelerini kullandı.

İran ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin daima dostluk, saygı, karşılıklı çıkarlar ve iş birliği çerçevesinde sürdürüldüğünü belirten Abdullahiyan, "Karadeniz'de tahıl taşıma koridoru açılması için yapılacak bir anlaşmaya katkı sağlamaya hazırız" dedi.

Kuleba: Her türlü yardımı kabul etmeye hazırız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise ülkesine yönelik savaşa muhalefetinden dolayı İran'a teşekkür ederken Kiev hükümetinin savaşı sona erdirmek için her türlü yardım ve siyasi desteği almaya hazır olduğunu aktardı.

Tarım ve tahıl konusu dahil olmak üzere ikili ilişkilerin çok yönlü genişlemesine hazır olduklarını dile getiren Kuleba, Tahran ve Kiev arasındaki yapıcı ilişkilerin geliştirilmesi için diyaloğun devamının önemine değindi.

Birbirlerini başkentlerine davet ettiler

Ülkesindeki savaşla ilgili son gelişmeleri de İranlı mevkidaşıyla paylaşan Kuleba, Rusya ile muhtemel müzakereler için şartların zor olduğunu bildirdi.

Görüşme sonunda Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, mevkidaşını Kiev'e davet ederken Abdullahiyan da Kuleba'yı Tahran'a davet etti.

Tahıl krizine karşı önlemler

Dünyanın en büyük tahıl üreticileri Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın gıda krizine dönmesini engellemek için Birleşmiş Milletler, Rusya, Ukrayna ve Türkiye'nin katılımıyla bölgedeki milyonlarca ton tahılın dünya pazarına taşınması planlanıyor. Taslak aşamasındaki plana göre tahıl ürünleri Karadeniz'den geçerek dünya pazarlarına ulaştırılacak.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 23 Haziran'da, sürecin harekat merkezinin İstanbul'da kurulması konusunda anlayış birliği olduğunu açıklamıştı.

Stoltenberg: Tahıl krizinin çözümünde Türkiye çok önemli rol oynuyor

G7'den tahıl koridoruna destek

ABD'den tahıl krizinin çözümü için Türkiye'nin çabalarına övgü

Bakan Akar'dan "tahıl koridoru" açıklaması

Tahıl koridorundan ilk Türk gemisi geçiyor

'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)