BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'----

'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'

'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'
20 Haziran 2022 - 13:29 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya'nın milyonlarca ton Ukrayna tahılının ihracatını engellemesinin "bir savaş suçu" olduğunu söyledi.

Borrell gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rusya'yı (Ukrayna) limanlarındaki blokajı kaldırmaya çağırıyoruz. Dünyanın geri kalanında insanlar açlık çekerken milyonlarca ton buğdayın Ukrayna'da bloke edilmesi düşünülemez" dedi.

Euronews'te yer alan habere göre, Borrell, Lüksemburg'daki Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısına gelişinde yaptığı açıklamada "Bu gerçek bir savaş suçudur, dolayısıyla bunun daha fazla süreceğini düşünemiyorum" dedi.

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, "Savaşın etkileri sadece Ukrayna için değil tüm dünya için giderek çok tehlikeli hale geliyor. Özellikle Afrika'da büyük bir açlık yaşanması ihtimaline karşı uyarıda bulunuyoruz. Enerji ve gıdada fiyatların artmasına ve kıtlığa neden olan şey savaştır. Bu krizin nedeni (Rusya'ya uygulanan) yaptırımlar değildir" diye konuştu.

AB'nin yaptırımlarının Rusya'nın gıda ve gübre ürünlerini kapsamadığını tekrarlayan Borrell, Rusya'nın Ukrayna'ya ait tahılın ihraç edilmesini engellemesi nedeniyle kriz yaşandığını belirtti.

Borrell, Rusya'ya Ukrayna limanlarına yönelik ablukayı kaldırma çağrısında bulundu ve BM'nin soruna çözüm bulacağından emin olduğunu kaydetti.

AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar uzatıldı

 

Rusya Swift'in yerini alacak bir sistem geliştiriyor

 

Rusya tehdidi 35 yıllık ada krizini çözdü!

 

Rusya'da döviz kısıtlamaları kaldırılıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)