BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Tahıl krizinin çözümünde Türkiye çok önemli rol oynuyor----

Stoltenberg: Tahıl krizinin çözümünde Türkiye çok önemli rol oynuyor

Stoltenberg: Tahıl krizinin çözümünde Türkiye çok önemli rol oynuyor
30 Haziran 2022 - 14:53 www.finansgundem.com

Madrid'de yapılan NATO Zirvesi'nin sonunda basına konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan çıkarılmasında Türkiye çok önemli bir rol oynuyor" açıklamasını yaptı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya davet edilmesi kararını burada aldık. Resmi imza, dışişleri bakanları ile gelecek salı günü atılacak" diye konuştu.

NATO'nun Ukrayna'ya desteğinin güçlenerek sürdüğünü, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreçleriyle ilgili Rusya'nın atacağı adımlara karşı her türlü değişime hazır olduklarını belirten Stoltenberg, "Ukrayna'da gördüklerimiz Rusya'nın tam olarak bu savaşa yoğunlaşmış durumda olduğunu gösteriyor. Bu mesajı not aldık" dedi.

'2. Dünya Savaşı'ndan beri görülmemiş bir kriz var'

"Rusya ile NATO arasında bir savaş olabileceğini, bunun yıkıcı ve çok daha kötü sonuçları olabileceğini biliyoruz" ifadesini kullanan NATO Genel Sekreteri, şu anda sadece Ukrayna özelinde de olsa Avrupa'da 2. Dünya Savaşı'ndan beri görülmemiş bir kriz ve savaş olduğunu, bunun daha da kötüleşebileceğini belirtti.

Stoltenberg, "Son 10 yılın en büyük küresel kriziyle karşı karşıyayız. NATO olarak çatışmaları önlemeye, barışı garanti etmeye, vatandaşların güvenliğini sağlamaya çalışıyoruz. Hedef, caydırıcılık yoluyla savaşı engellemek" diye konuştu.

Stoltenberg: Türkiye çok önemli bir rol oynuyor

Küresel boyutta gıda krizi yaşandığını, gıda fiyatlarının tarihi rekorlar kırdığını, Ukrayna'daki tahıl ürünlerinin deniz ve kara yoluyla çıkarılması için görüşmelerin devam ettiğini aktaran Stoltenberg, "Tahıl ürünlerinin Ukrayna'dan çıkarılmasında Türkiye çok önemli bir rol oynuyor" dedi.

Stoltenberg, Irak'taki NATO misyonunun terör örgütü DEAŞ'ın dönüşünü engellemek olduğunu, NATO olarak ilk defa Moritanya için güvenlik yardımı yapma kararı aldıklarını, terörizmle mücadelede kararlılık, dayanışma ve istihbarat paylaşımıyla ilerleme kaydettiklerini ifade etti.

G7'den tahıl koridoruna destek

ABD'den tahıl krizinin çözümü için Türkiye'nin çabalarına övgü

Bakan Akar'dan "tahıl koridoru" açıklaması

Tahıl koridorundan ilk Türk gemisi geçiyor

'Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatını engellemesi savaş suçudur'

Tahıl krizinin çözümü için "kırmızı hat" kuruldu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)