BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'nin para politikasının GSYH'ya etkisi ne olacak?----

İngiltere'nin para politikasının GSYH'ya etkisi ne olacak?

İngiltere'nin para politikasının GSYH'ya etkisi ne olacak?
13 Ekim 2023 - 13:00 www.finansgundem.com

Goldman Sachs'a göre, politika sıkılaştırmasının İngiltere'nin GSYH'sı üzerinde kümülatif etkisi 2024'ün son çeyreğine kadar %1,4'e ulaşacak.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, politika sıkılaştırmasının konutla ilgili kanallar yoluyla İngiltere'nin gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH)'sı üzerinde kümülatif etkisinin 2024'ün dördüncü çeyreğine kadar %1,4'e ulaşacağını söyledi. 

"Daha yüksek faiz oranları konut yatırımları, ipotek ödemeleri ve konut fiyatları yoluyla büyümeyi yavaşlatacaktır" değerlendirmesini yapan Goldman Sachs ekonomistleri yayınladıkları yatırımcı notunda, "Bu etkinin %40'ının 2023'ün ikinci çeyreği itibariyle, %60'ının ise 2023'ün üçüncü çeyreği itibariyle gerçekleştiğini tahmin ediyoruz ve bu etkinin 2024'ün ortalarında belirgin bir şekilde azalacağını düşünüyoruz" dediler.

Goldman Sachs tarafından yapılan hesaplamalar, yüksek faizlerin konut yatırımları yoluyla İngiltere'nin GSYH'sı üzerindeki toplam etkisinin gelecek yılın 4. çeyreğinde %0,6'ya ulaşacağını ve yüksek mortgage faiz ödemelerinin GSYH üzerindeki etkisinin gelecek yılın sonunda %0,5'e ulaşacağını gösterdi.

Goldman Sachs, politika sıkılaştırmasının mortgage Faiz ödemeleri üzerindeki toplam etkisinin 2024'ün dördüncü çeyreğine kadar 26 milyar sterline (yıllıklandırılmış) ulaşmasını bekliyor.

Morgan Stanley'den BoE faiz tahmini

 

IMF, BoE'nin faizleri ne kadar yapması gerektiğini açıkladı

 

BoE: Bazı riskli finansal varlıkların değerlemeleri oldukça yüksek

 

Ekonomistlerden BoE faiz tahmini

 

BoE Başkanı Bailey'den enflasyon yorumu

 

BoE Başkanı Bailey: Enflasyon yıl sonu önemli ölçüde düşecek

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)