BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'den "karbonsuzlaştırma" vergisi----

İngiltere'den "karbonsuzlaştırma" vergisi

İngiltere'den karbonsuzlaştırma vergisi
18 Aralık 2023 - 10:21 www.finansgundem.com

İngiltere'de hükümet 2027 yılına kadar yeni bir karbon vergisi uygulama kararı aldı. Karbon sınırı ayarlama mekanizması demir, çelik, alüminyum, gübre, hidrojen, seramik, cam ve çimento sektörlerindeki karbon yoğun ürünlere uygulanacak

İngiltere, 2027 yılına kadar yeni bir ithalat karbon fiyatlandırma mekanizması uygulayacağını ve karbon fiyatı daha düşük olan veya hiç olmayan ülkelerden ithal edilen malların karbonsuzlaştırma çabalarının bir parçası olarak bir vergi ödemek zorunda kalacağını söyledi.

Hükümet, karbon sınırı ayarlama mekanizmasının (CBAM) demir, çelik, alüminyum, gübre, hidrojen, seramik, cam ve çimento sektörlerindeki karbon yoğun ürünlere uygulanacağını söyledi.

Uygulanacak ücret, ithal edilen malın üretiminde salınan karbon miktarına ve varsa menşe ülkede uygulanan karbon fiyatı ile Birleşik Krallık'taki üreticilerin karşılaştığı karbon fiyatı arasındaki farka bağlı olacaktır.

Maliye bakanı Jeremy Hunt, "Bu vergi, yurt dışından gelen çelik ve seramik gibi karbon yoğun ürünlerin Birleşik Krallık'ta üretilenlerle karşılaştırılabilir bir karbon fiyatıyla karşı karşıya kalmasını sağlayacak, böylece karbondan arındırma çabalarımız küresel emisyonlarda azalmaya dönüşecek. Bu, dünya net sıfıra geçerken Birleşik Krallık endüstrisine karbonsuzlaştırmaya yatırım yapma konusunda güven vermelidir." dedi.

İngiltere'de maaş eşitsizliği

 

İtalya ve İngiltere düzensiz göçmenlere kapıyı kapattı

 

İngiltere'de kriz yaratan görüşme!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)