BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere'de maaş eşitsizliği----

İngiltere'de maaş eşitsizliği

İngiltere'de maaş eşitsizliği
18 Aralık 2023 - 09:41 www.finansgundem.com

İngiltere'de üstü düzey yönetici ücretleri ile ortalama ücretler arasındaki uçurum daralmadı

İngiltere'da borsada işlem gören en büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerinin ücretleri ile ortalama kazançlar arasındaki uçurum daraltılamadı.

High Pay Centre tarafından yayınlanan rapora göre, 2022 yılında FTSE 350 şirketlerinde CEO'ların ücretlerinin İngiltere'deki medyan çalışanın ücretine oranı 57/1 oldu. Üst düzey yöneticilerin ücretlerinin çalışanların en düşük ücretli çeyreğinin ücretine oranı ise 2021'deki 78/1'den 75/1'e geriledi.

FTSE 100 genelinde, CEO'ların ücretinin İngiltere'deki medyan çalışanın ücretine oranı 80/1, en düşük ücretli ücretinin çalışanların maaşlarına oranı 119/1 oldu.

Herhangi bir şirket tarafından açıklanan en büyük fark, Bernard Looney'nin High Pay Centre'ın direktörü Luke Hildyard, pandemi sırasında görülen ve ücret farklarının azaldığı "dayanışma anının", Kovid öncesi normların 2021 ve 2022'de yeniden kendini göstermesiyle kaybolmuş gibi göründüğünü söyledi.

Abrdn's Financial Fairness Trust'ın CEO'su Mubin Haq, "En büyük şirketlerimiz hayat pahalılığı krizi sırasında ücretleri daha adil bir şekilde paylaşmayı başaramadı" dedi.

Barbados: İngiltere'nin bize 5 trilyon dolar borcu var!

 

İtalya ve İngiltere düzensiz göçmenlere kapıyı kapattı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)