BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de enflasyon beklentileri artıyor----

İngiltere'de enflasyon beklentileri artıyor

İngiltere'de enflasyon beklentileri artıyor
02 Mart 2022 - 08:31 www.finansgundem.com

Enflasyona dair endişeler artmaya devam ediyor. İngiltere Merkez Bankası üyeleri de önümüzdeki süreçte enflasyonda yükseliş bekliyorlar.

İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyeleri İngiltere'de enflasyonun yüksek enerji fiyatlarının etsisiyle önümüzdeki aylarda yükselmesini bekliyorlar.

"Uzun bir dönem çok yüksek kalma riski var"

Para Politikası Komitesi üyesi Catherine Mann yaptığı değerlendirmede, İngiltere'de enflasyonun Nisan ayında yüzde 7,25 seviyesine yükselmesini beklediğini ifade etti.

Halkın fiyat beklentilerinde bir gerilemeye dair çok az işaret olduğunu belirten ve bunun enflasyonun çok uzun bir dönem için çok yüksek kalmaya devam etmesi riski oluşturduğunu savunan Mann, Şubat ayında 50 baz puanlık bir artırım için oy kullandığını, ancak bunun daha fazla sıkılaştırma gerekmesi halinde 50 baz puan için oy kullanacağı anlamına gelmediğini de vurguladı.

Ancak Mann, her şey oduğu gibi kaldığı takdirde 17 Mart toplantısında para politikasını sıkılaştırmada daha büyük bir adımın enflasyonu hedefe döndürmede ve orada tutmada daha etkili olabileceğini savundu.

"Para politikasında hızlı bir dönüşüme ihtiyaç var"

PPK üyesi Michael Sounders da enflasyonun önümüzdeki aylarda yükseleceğini öngördüğünü, ancak enerji fiyatlarındaki kaynaklanacak bu yükselişin geçici olmasını beklediğini ifade etti.

Sounders, "Daha yüksek enflasyon bekleyişleri trendinin ve artan ücret büyümesinin daha güçlü şekilde katılaşmasını engellemek için para politikasının daha hızlı şekilde daha nötr bir duruşa getirilmesini tercih ediyorum" diye konuştu.

İngiltere perakende fiyatlarında 11 yılın zirvesi

 

Fed, BoE ve ECB faizleri ne kadar artıracak?

 

Almanya’da enflasyon tahminleri geçti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)