BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemİngiltere’de büyüme tahminleri revize edildi----

İngiltere’de büyüme tahminleri revize edildi

İngiltere’de büyüme tahminleri revize edildi
22 Kasım 2023 - 20:24 www.finansgundem.com

İngiltere'de Bütçe Sorumluluk Ofisi'nden (OBR) yapılan açıklamada, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 0,6 büyüyeceği aktarıldı. Önceki tahmin yüzde 0.2 daralmaydı

İngiltere’de bu yıl için yüzde 0,2’lik daralma beklentisi yüzde 0,6 büyümeye revize edilirken 2024 ve 2025 tahminleri düşürüldü.

İngiltere'de Bütçe Sorumluluk Ofisi'nden (OBR) yapılan açıklamada, 2024 için ekonomik büyüme tahmini Mart’taki yüzde 1,8'lik öngörüden yüzde 0,7 seviyesine düşürüldü. Ekonominin 2025'te ise yüzde 1,4 büyüyeceği öngörüldü. Daha önceki tahmin 2025 için yüzde 2,5 olmuştu.

Ayrıca Ekim’de yıllık bazda yüzde 4,6 olan enflasyonun 2024 sonunda yüzde 2,8'e gerileyeceği tahmin edildi. İngiltere Merkez Bankasının yüzde 2'lik enflasyon hedefine ise 2025'ten önce ulaşılamayacağı aktarıldı.

ÜLKEDE EMEKLİ MAAŞLARI ARTIRILDI

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, parlamentoda sonbahar dönemi bütçe düzenlemelerine ilişkin yaptığı konuşmada, ülkede emekli maaşlarının gelecek yıldan itibaren yüzde 8,5, sosyal yardım ve işsizlik maaşlarının ise yüzde 6,7 artırılmasına karar verildiğini kaydetti.

Hunt ayrıca, ülkede 27 milyon çalışanın temel sigorta vergisinin yüzde 12'den yüzde 10'a çekilmesine kadar verildiğini ifade etti.

Maliye Bakanı Hunt, işletmeler için kurumlar vergisinde kalıcı bir kesintiye gidildiğini duyurdu.

Muhalefette olan İşçi Partisi'nin Gölge Maliye Bakanı Rachel Reeves ise 13 yıldır iktidarda olan Muhafazakar Parti politikaları nedeniyle ülkede ekonomik büyümenin çıkmaza girdiğini belirtti.

Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron ile görüştü

 

İngiltere'de imalat sanayisi siparişleri sert düştü

 

FETÖ’nün İngiltere'deki rüşvet skandalında yeni gelişme

 

İngiltere'de asgari ücret artışı belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)