BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem FETÖ’nün İngiltere'deki rüşvet skandalında yeni gelişme----

FETÖ’nün İngiltere'deki rüşvet skandalında yeni gelişme

 FETÖ’nün İngiltere'deki rüşvet skandalında yeni gelişme
22 Kasım 2023 - 10:27 www.finansgundem.com

FETÖ'den tutuklanan eski AKP'li milletvekili İlhan İşbilen'in eşi Nebahat Evyap İşbilen'in "pasaport almasına yardım etmeleri" karşılığında İngiliz kraliyet ailesine rüşvet vermesi skandalıyla ilgili yeni gelişme İngiltere'de gündeme taşındı

İngiltere’yi sarsan ve altından FETÖ’nün çıktığı rüşvet skandalında yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor.

İngiliz basını geçen sene, eski AKP'li milletvekili olan FETÖ'cü İlhan İşbilen'in eşi Nebahat Evyap İşbilen'in, pasaport almasına yardım etmesi için Prens Andrew'a 750 bin sterlin rüşvet verdiğini ortaya çıkarmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, İngiltere Kralı 3. Charles’ın adı seks skandallarıyla anılan kardeşi Andrew'un, eski Goldman Sachs bankacısı Selman Türk’ten 1 milyon sterlinden fazla para aldığı, Türk'ün bu parayı Nebahat İşbilen’un pasaport işlemlerine yardımcı olması için prense verdiği belirtilmişti.

İngiliz basını daha sonra rüşvet skandalının York Dükü Andrew’la sınırlı kalmadığını, rüşvetin Andrew'un eski eşi Sarah Ferguson ve kızları Beatrice ve Eugiene'e de ulaştığını aktarmıştı. İşbilen'in arabulucu Selman Türk'ün kendisini dolandırdığını söyleyerek yasal süreç başlatmasıyla konu yargıya taşınmıştı.

Gizlice anlaştılar

İngiliz Telegraph gazetesi, davada Prens Andrew ile eski eşi Ferguson’un rüşvet davasında 77 yaşındaki Nebahat Evyap İşbilen’le gizlice anlaşmaya vardığını yazdı.

İngiliz Yüksek Mahkemesi, anlaşmanın şartlarını açıklamadı ancak Prens’in FETÖ’den tutuklanan eski milletvekilinin eşine yüklü miktarda ödeme yapmış olabileceği belirtildi.

Daha önce Andrew’in İşbilen’den aldığı 750 bin sterlini geri ödediği açıklanmıştı, ancak toplam ödemenin bunun çok üzerinde olduğu ortaya çıkmıştı.

Prens ve ailesine banka transferleri yoluyla binlerce sterlin ödeme yapıldığı kaydedilmişti.

Rüşvet davasında yeni detaylar ortaya çıktı

 

İngiltere'de FETÖ rüşveti şoku

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)