BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemRüşvet davasında yeni detaylar ortaya çıktı ----

Rüşvet davasında yeni detaylar ortaya çıktı

Rüşvet davasında yeni detaylar ortaya çıktı
09 Nisan 2022 - 12:03 www.finansgundem.com

Prens Andrew’a milyonlarca TL rüşvet veren eski AKP'li ve FETÖ'den tutuklanan İlhan İşbilen'in eşi Nebahat İşbilen'in Prens Andrew'a "pasaport desteği" vermesi için 750 bin pound (yaklaşık 14 milyon TL) ödemesiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Son dönemde seks ve taciz skandallarıyla gündemden düşmeyen İngiliz Kraliyet ailesi mensubu Prens Andrew ile ilgili iddiaların arkası kesilmiyor. Son olarak, Eski AKP’li ve FETÖ’den tutuklanan İlhan İşbilen’in eşi Nebahat İşbilen’in Prens Andrew’a “pasaport desteği” vermesi için 750 bin pound (yaklaşık 14 milyon TL) verdiği ortaya çıkmış, skandal uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Sözcü'de yer alan habere göre, İngiltere’yi sarsan rüşvet skandalıyla ilgili mahkeme belgeleri ortaya çıktı. Belgelere göre, İşbilen’in Türk iş insanı Selman Türk aracılığıyla Prens Andrew’in eski eşi Sarah Farguson’a da para yatırdığı ortaya çıktı. York Düşesi Ferguson’a 225 bin sterlin (yaklaşık 4 milyon 320 bin tL) ödendiği belirlendi.

Nebahat İşbilen, Türk’ü parasını suistimal etmekle suçlayarak Yüksek Mahkeme’de dava açarken, hakkında yapılan tüm suçlamaları da reddetti. Ödemenin detayları, hukuk firması Peters ve Peters tarafından, varlıklarını kimin aldığına dair iddiasını revize ettiği mahkeme belgelerinde açıklandı.

Mahkeme belgelerinde ayrıca, Alphabet Capital isimli bir işletme aracılığıyla Ferguson’a 20 bin sterlin ödendiği de ortaya çıktı. Raporlarda, Selman Türk’ün taksitle ödemeyi kabul etmediği ve tutarı tam olarak istediği de belirtildi.

Seks tarikatı davasında yargılanırken hapishanede intihar eden ABD’li iş insanı Jeffrey Epstein’le dostluğu ve hakkındaki cinsel taciz iddiaları nedeniyle kraliyet unvanlarını kaybeden Prens Andrew’in eski bir Goldman Sachs bankacısı olan Selman Türk’ten 1 milyon sterlinden fazla para aldığı iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü. Türk’ün prensin yanı sıra eski eşine 250 bin sterlin, kızına da “düğün hediyesi olarak” 25 bin sterlin ödediği ortaya çıkmıştı.

Sarah Ferguson’un sözcüsü ise iddiaları reddederken, düşesin bu durumdan tamamen habersiz olduğunu açıkladı.

Selman Türk’ün, Prens Andrew’a 350 bin sterlin, Ferguson’a 225 bin sterlin, Prenses Eugenie’ye 25 bin sterlin ödediği ve Prenses Beatrice’in düğünü için 750 bin sterlinlik bir ‘hediye’ aldığı iddia edilmişti. Prens Andrew’un ise 750 bin sterlini geri ödediği belirtilmişti.

Prens Andrew cinsel saldırı davası için tazminat ödeyecek

 

Cinsel saldırıyla suçlanan Prens Andrew, Mart ayında ifade verecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)