BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiltere'de imalat sanayisi siparişleri sert düştü----

İngiltere'de imalat sanayisi siparişleri sert düştü

İngiltere'de imalat sanayisi siparişleri sert düştü
22 Kasım 2023 - 15:29 www.finansgundem.com

İngiltere’de imalat siparişlerinin, bu yılın kasım ayında 2021 yılının ocak ayından bu yana en düşük seviyesine gerilediği bildirildi.

İngiliz Endüstri Konfederasyonu (CBI) tarafından açıklanan imalat eğilimleri anketine göre, ülkede imalat sanayisi siparişleri bu yılın kasım ayında eksi 34 seviyesine gerileyerek 2021 yılının ocak ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Ülkede, bir önceki ayda imalat sanayisi siparişleri yüzde eksi 26 seviyesinde kaydedilmişti.

Veriye ilişkin değerlendirmede bulunan CBI Başekonomist Yardımcısı Anne Leach, “Bu son veriler, 15 yılın en yüksek faiz oranlarının talebe zarar vermesi nedeniyle ekonominin hızla yavaşladığı yönündeki endişeleri artıracak.” ifadesini kullandı.

İngiltere'de geçen hafta açıklanan ve beklentinin üzerinde yavaşlama gösteren enflasyon verileri sonrasında ekonomistler, İngiltere Merkez Bankasının (BoE) gelecek ayki toplantısında faizi artırma ihtimalinin çok zayıf olduğunu ve sıkılaşma döngüsünün sonlandığını düşünüyor.

Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre, ülkede Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), ekimde yıllık bazda yüzde 4,6 ile piyasa beklentisinden fazla yavaşlama gösterdi.

Enflasyon eylülde yıllık bazda yüzde 6,7 olmuştu.

Özellikle gelişmiş ekonomiler arasında uzun süredir en yüksek enflasyona sahip ülke olarak öne çıkan İngiltere'de, Aralık 2021'den bu yana artırılan politika faizine rağmen enflasyon kalıcı hale gelmişti.

BoE, ülkede faizin yüzde 0,1 olduğu Aralık 2021'de başlayan sıkılaşma döngüsünde politika faizini art arda 14 kez artırarak yüzde 5,25 ile ağustosta 15 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

Banka, 18 ay süren sıkılaşma döngüsünün ardından faiz artışına ilk kez eylülde ara verdi ve faizi sabit tuttu.

İngiltere'de asgari ücret artışı belli oldu

 

İngiltere'de enerji faturaları artıyor

 

İngiltere'de perakende satışlar düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)