BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto Paralarİngiltere sabit coin'lere el atacak----

İngiltere sabit coin'lere el atacak

İngiltere sabit coin'lere el atacak
02 Haziran 2022 - 16:31 www.finansgundem.com

TerraUSD ve Luna’nın çöküşünün ardından blockchain ekosisteminden yararlanmak isteyen İngiltere Hükümeti’nden açıklama geldi. Açıklamada sistemi etkileyecek ciddi bir iflas durumunda BoE’nin devreye girebileceği belirtildi.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası (BoE) sabit coin (stablecoin) şirketlerinde gelecekte oluşabilecek muhtemel çöküşlere karşı plan hazırlığında. İngiltere Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada sabit coin ihraç eden şirketlerin ‘sistemik ölçekte iflas etmesi’ durumunda merkez bankasının devreye gireceğini açıkladı.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre açıklamalar TerraUSD ve Luna’nın çöküşünün ardından İngiltere hükümetinin kripto paralara yönelik bakış açısını gösteriyor.

Financial News’in haberine göre İngiltere Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada kripto paraların ‘özel yönetim rejimi’ yoluyla BoE’nin yetki alanı altına gireceği belirtildi. Açıklama Ocak 2021’de başlatılan ve bu yılın Nisan ayında sona eren kripto para birimi düzenlemeleriyle ilgili istişarelere yanıt niteliğindeydi.

Benzer rejimler, ekonomi için sistemik öneme sahip olduğu düşünülen şirketlerin iflaslarını yönetmek amacıyla halihazırda kullanılıyor. Söz konusu düzenlemeler 2008 Küresel Finans Krizi sonrasında uygulamaya konulmuştu.

Düzenlemeye göre BoE’nin özel yatırım emri talep etmeden önce İngiltere Finansal Yürütme Otoritesi’ne (FCA) başvurması gerekiyor.

Bitcoin gibi volatilitesi yüksek kripto paraların aksine Luna gibi sabit coin’lerin diğer fiat para birimleriyle eşdeğer hareket etmesi gerekiyor. Örnek vermek gerekirse TerraUSD’nin ABD Doları ile eşliği algoritmalar aracılığıyla sağlanıyordu. Buna karşın kripto piyasalarındaki bazı sabit coin’ler söz konusu eşliği sağlayabilmek için tahvil ve nakit gibi reel varlıkları da bünyelerinde bulundurabiliyorlar.

Luna’nın değerinin 2 sente düşmesi geçtiğimiz ay kripto para piyasalarında deprem etkisine yol açmıştı. Dünyanın en büyük kripto para birimi 30 bin dolar destek seviyesinin altına kadar düşmüştü.

İngiltere Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Belirli sabit coin türlerini düzenlemeye yönelik ilk taahhütlerimizden bu yana, kripto varlık piyasalarındaki olaylar, tüketici, piyasa bütünlüğü ve finansal istikrar risklerini azaltmaya yardımcı olmak için uygun mevzuata duyulan ihtiyacı bir kez daha vurguladı" denildi.

Hükümet, İngiltere'de kripto düzenlemesi için ileriye doğru atılmış bir adımı işaret eden planın detayları hakkında yeni bir istişareye başladı. Geçen yıl BoE ve İngiltere Hazinesi, merkez bankası tarafından ihraç edilen bir dijital para birimi olasılığını araştırmak için bir görev gücü başlatmıştı.

İngiltere Hazine Bakanı John Glen, Nisan ayında yaptığı bir konuşmada, hükümetin İngiltere'nin kripto varlıklar için küresel bir merkez olmasını ve ülkenin "kripto şirketlerini başlatmak ve ölçeklendirmek için en iyi küresel konum" olmasını istediğini belirtmişti. Glen, “Blockchain'in potansiyelinden yararlanmada ve dünyanın en iyi kripto ekosisteminin gelişimini desteklemede öncü bir rol üstlenmek istiyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

Elon Musk ve Dogecoin kurucusu birbirine girdi!

 

MoneyGram kriptoyu dolara dönüştürecek

 

Yeni LUNA'da sert düşüş!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)