BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarMoneyGram kriptoyu dolara dönüştürecek----

MoneyGram kriptoyu dolara dönüştürecek

MoneyGram kriptoyu dolara dönüştürecek
30 Mayıs 2022 - 17:24 www.finansgundem.com

Ödeme sistemleri şirketi MoneyGram sabitcoin’ler ve fiat para birimleri arasında dönüşümü sağlayacak bir ortaklığa imza attı

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyaca ünlü ödeme sistemleri şirketi MoneyGram kriptonun geleceği olduğuna inanıyor. Bloomberg International’ın haberine göre şirket sabitcoin’leri (stablecoin) gerçek para birimi ile değiştiren bir hizmeti kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Habere göre MoneyGram söz konusu hizmeti Stellar blok zinciri ağı ortaklığında gerçekleştirecek.

MoneyGram CEO’su Alex Holmes konuyla ilgili açıklamasında, “Kripto dünyası ile fiat para dünyası bugün gerçek anlamda uyumlu değil. Kripto dünyası ile fiat para dünyası arasında bir köprü olmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ortaklık kullanıcıların dijital cüzdanlarındaki Stellar blok zinciri ağına bağlı varlıkların Circle’da ABD Doları’na bağlı sabitcoin olan USDC’ye çevrilebilmesini ve daha sonra MoneyGram üzerinden nakde dönüştürülebilmesini güvence ediyor.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre söz konusu gelişme sabitcoin’lere yönelik tartışmaların yükseldiği bir dönemde gerçekleşti. Yine bir sabitcoin olarak bilinen UST’nin Mayıs ayı içerisinde çökmesi bu alandaki kripto para birimlerine yönelik düzenleyici kurum denetimlerinin artırılması çağrılarının da yükselmesine sebep oldu.

USDC, Terra ağından farklı olarak rezervlerinde dolara eş olan reel varlıkları bulunduruyor. Ancak bazı eleştirmenler bu sabitcoin’lerin de çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

Circle’ın Baş Strateji Sorumlusu ve Küresel Politika Başkanı Dante Disparte ise USDC’de döviz kuru sabitliğinin kırılma ihtimali olmadığını söylüyor. Disparte bunun sebebi olarak kripto para biriminin güvenli likit varlıklarla tamamen desteklenmesini gösteriyor.

PYMNTS’ın haberine göre MoneyGram’ın Baş Operasyon Şefi Hilary Jackson yakın zamanda görevinden alınmıştı. Jackson’ın görevleri şirketteki diğer yöneticilere dağıtılmıştı. Habere göre MoneyGram ayrıca şu sıralar ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB) tarafından açılan ve şirketin denizaşırı alıcılar için zamanında ödeme yapmadığı suçlamalarını içeren bir davayla karşı karşıya. Şirket, davayı "değersiz” olarak nitelendirdi.

Luna depremi piyasaları fena vurdu

 

Kripto para borsasında yeni vurgun!

 

Kripto paralar geri dönebilir mi?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)