BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarElon Musk ve Dogecoin kurucusu birbirine girdi!----

Elon Musk ve Dogecoin kurucusu birbirine girdi!

Elon Musk ve Dogecoin kurucusu birbirine girdi!
01 Haziran 2022 - 15:01 www.finansgundem.com

Dogecoin ortak yaratıcısı Jackson Palmer ve Elon Musk'ın sosyal medyadaki tartışması sürüyor. Musk, kendisine dolandırıcı diyen Palmer'a "Çocuklarım 12 yaşındayken daha iyi kod yazardı" dedi.


Elon Musk Twitter’ı satın alma çabasındayken bir yandan da sosyal medya platformunda tartışmaların merkezinde yer almaya devam ediyor. Son olarak Musk, Dogecoin yaratıcılarından Jackson Palmer’ı sert bir şekilde eleştirerek dikkat çekti.

Musk’ın Palmer’ı hedef almasının nedeni ise, Dogecoin yaratıcısının Musk’ı dolandırıcı olarak nitelemesi ve yazılımdan bir şey anlamadığını söylemesi.

PALMER: DÜNYA DOLANDIRICILARI ÇOK SEVER

Avustralya haber sitesi Crikey ile yaptığı röportajda Palmer, Twitter’da kripto dolandırıcılıklarını belirlemeye yardımcı olabilecek bir bot oluşturup Musk’a Twitter’dan mesaj gönderdiğini anlattı ve Musk’ın kodlamayı iyi anlamadığını söyledi. Palmer, Musk’ın programlama dili Python’u nasıl çalıştıracağını bilmediğini belirtti.

Palmer ayrıca eleştirilerine şu şekilde devam etti: “Bir gün yerine getirebileceği umuduyla bir vizyon satıyor, ancak bunu yapabileceğini bilmiyor. Biliyormuş gibi yapmakta gerçekten çok iyi. İyi bir dolandırıcı, dünya dolandırıcıları çok sever.”

MUSK'TAN PALMER'A SERT ELEŞTİRİLER

Musk, Palmer’ın yorumlarına Twitter’dan yanıt vermeyi tercih etti:

Musk, Palmer’ın oluşturduğu kod hakkında “Çocuklarım 12 yaşındayken Jackson’ın bana gönderdiği saçma sapan senaryodan daha iyi kod yazıyorlardı” dedi.

Bunun üzerine Palmer kodu yayınlayarak, “Asla süper karmaşık olduğunu söylemedim, ancak bu basit senaryo kesinlikle daha az karmaşık olanı yakalamak ve bildirmek için çalıştı. dolandırıcılar o zamandan beri taktiklerini geliştirdiler. Bunu birçok insanla paylaştım ve onlar için işe yaradı” dedi.

2015 yılında Dogecoin ile yollarını ayıran Palmer, Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’in 2018’de kendisine sosyal medya ağı için benzer bir senaryo üzerinde çalıştığını söylediğini belirtti. Palmer, dolandırıcılık taktikleri giderek daha karmaşık hale geldiğinden, kodun bugün o kadar etkili olmayacağını da sözlerine ekledi.

“PALMER HİÇBİR ZAMAN TEK BİR DOGECOIN KODU YAZMADI”

Twitter’ı satın alma sürecinde olan Musk bununla da kalmadı; Palmer’ın Dogecoin ile ilişkisini sorguladı. Oysa Musk, Tesla ve SpaceX’in bazı ürünleri için ödeme olarak Dogecoin’i kabul etmeye bile başladı.

Palmer’ın eleştirilerinden sonra Musk da “Palmer, hiçbir zaman tek bir Dogecoin kodu yazmadığını söylemeyi her zaman unutuyor” dedi. Bunun üzerine Palmer, Dogecoin ortak yaratıcısı Billy Markus’tan Musk’ın suçlamasına yanıt vermesini istedi.

Markus, Twitter’da, “Bizden sonrakiler, kod temelinde Jackson’ın ya da benim yaptığımın daha fazlasını yaptı. Sanırım 20 satırlık kod yazdım ve gerisini kopyaladım” diye yanıt verdi.

Ne Palmer ne de Markus artık Dogecoin üzerinde çalışıyor. İkili, kripto para birimini 2013 yılında bir şaka olarak başlatmıştı.

Eski bir IBM yazılım mühendisi olan Markus ve bir Adobe yazılım mühendisi olan Palmer, Dogecoin’i oluşturduklarında tanışmamışlardı bile. Palmer şaka olarak “Dogecoin”e yatırım yapmak hakkında tweet attı ve dogecoin.com alan adını satın aldı. Markus siteye tesadüfen rastladı ve daha geniş demografik özelliklere hitap edebilecek bir dijital para birimi programlama çabasıyla ilgili olarak Palmer ile temasa geçti. İki mühendis, yıl içinde Dogecoin’i piyasaya sürdü. Kripto para birimi artık en değerli dijital paralardan biri.

Elon Musk tweet attı: Dogecoin'in fiyatı fırladı

 

Musk'ın McDonalds'a yaptığı Dogecoin çağrısına Burger King'ten yanıt geldi

 

Musk: Aptalların üzerine uzun süredir para yağıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)