BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİngiltere Merkez Bankası: Ekonominin geleceği belirsiz----

İngiltere Merkez Bankası: Ekonominin geleceği belirsiz

İngiltere Merkez Bankası: Ekonominin geleceği belirsiz
18 Aralık 2020 - 16:06 www.finansgundem.com

Faiz oranlarını rekor seviyelerde düşük tutan İngiltere Merkez Bankası İngiltere ekonomisinin geleceğinin “sıra dışı şekilde belirsiz” olduğunu söyleyerek uyarıda bulundu

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, korona virüs aşılarının uzun vadeli büyüme için olumlu olduğu ancak son dönemde vaka sayılarında görülen artışın, toparlanmayı yavaşlatacağı söylendi. İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki ticaret ilişkilerinin geleceğinin belirsizliği de görünümü etkiliyor.

İngiltere Merkez Bankası, “ekonominin geleceği için görünüm sıra dışı şekilde belirsiz kalmaya devam ediyor” dedi. Açıklamanın devamında, “her şey pandeminin gidişatına ve kamu sağlığını korumak için alınacak önlemlere bağlı. Aynı zamanda Avrupa Birliği ve İngiltere arasındaki yeni ticaret düzenlemelerinin yapısı ve buna geçiş süreci de etkili olacak” dendi.

İngiltere’nin bağımsız kurumu Bütçe Sorumluluk Ofisi, bu yıl İngiltere ekonomisinin %11,3 küçüleceği yönünde tahmin bildirdi. Bu rakam son 300 yılda yaşanan en büyük düşüş olacak. Ofis, işsizlik oranının da %9,7’ye ulaşacağını öngörüyor.

BBC’nin haberine göre İngiltere Merkez Bankası, bazı korona virüs aşılarının testlerde başarılı olması ve gelecek yıl piyasaya sürülmelerinin planlanmasının, “ekonomik görünümün aşağı yönlü risklerini düşürme” ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı. Ancak bankadan yapılan açıklamada, son dönemdeki küresel aktivitenin korona virüs vakalarındaki yükselişten ve beklenenden daha sert kısıtlamaların yeniden yürürlüğe girmesinden etkilendiği söylendi.

İngiltere Merkez Bankası, “aşıların başarılı bir şekilde uygulanmasının, kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmasını sağlamasını ve aktiviteyi canlandırmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Devamında, “bu durumun hane halklarının ve şirketlerin kısa vadede ekonomik durumunu nasıl şekillendireceği yeterince belirgin değil” dendi.

Anlaşmasız Brexit riski

Kasım ayında %0,3 seviyesinde olan enflasyon, İngiltere Merkez Bankası’nın %2’lik hedefinin oldukça aşağısında. Ancak banka, anlaşmasız Brexit’in poundda sert düşüşe neden olması halinde, ithalat fiyatlarını yükselterek, %2’nin üzerinde bir enflasyon oranını da kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda banka İngiliz hükümet tahvillerinin alım hızını, 2021’in ilk aylarında değiştirmeyeceğini ve bu yolla ekonomiyi desteklemeye devam edeceğini söyledi. Pantheon Macroeconomics’ten Samuel Tombs, bunun “bankanın anlaşmasız Brexit halinde, parasal politikayı daha da gevşeteceğinin bugüne kadarki en belirgin işareti” olduğunu ifade etti.

Yatırımcılar için yeni normal ne anlama gelecek?

 

Rusya MB faizleri değiştirmedi

 

Yunanistan'ın Fransa'ya ödeyeceği rakam belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)