BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaLeasing-Faktoringİngiliz kulüplerinden 1 milyar sterlinlik merkezi fon talebi----

İngiliz kulüplerinden 1 milyar sterlinlik merkezi fon talebi

İngiliz kulüplerinden 1 milyar sterlinlik merkezi fon talebi
05 Ekim 2021 - 18:10 www.finansgundem.com

Futbolda küçük kulüplerin sunulan yüksek faizli faktöring kredileri İngiltere’de kulüp başkanlarını harekete geçirdi. Kulüpler naklen yayın alacaklarını teminat göstererek merkezi bir fon oluşturulmasını talep ediyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin en büyük futbol kulüpleri, Premier Lig'deki nakit akışı sorunlarıyla başa çıkmak ve yüksek miktarda ücret talep eden kredilerini kapatmak için 1 milyar sterlini aşan bir merkezi fon oluşturulmasını istiyor. Naklen yayın ödemelerinin teminat gösterilmesi mantığına dayalı bu kredi fonu küçük kulüpleri yüksek faizli faktoring kredilerinden kurtulmasını sağlayabilir

Financial Times’ın haberine göre, tartışmalar konusunda doğrudan bilgi sahibi olan kulüp yöneticileri, dünyanın en değerli futbol liginin takımlarının borçlarının artması nedeniyle veya büyük bir kredi hattını güvence altına alma talebiyle yeni bir finansman tesisi oluşturma baskısı altında olduğunu söylediler. Yöneticilerden biri fonun en az 1 milyar sterlin değerinde olması gerektiğini öne sürerken bir diğer yönetici ise kulüplerin 1 milyar sterlin ile 1,5 milyar sterlin arasında fona erişimi gerektiğini belirtti.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre merkezi bir fon, faktoring anlaşmalarını özel bir kreditörle değiştirmeyi hedefliyor. Faktoring yöntemi ile alınan krediler kulüplerin gelecekte alacakları transfer ücretleri veya naklen yayın sözleşmeleri gibi gelecekteki gelirlerine karşı kredi almalarına izin veriyor. Bu krediler sonucu elde edilen likidite milyon sterlinlik yıldız oyuncuların maaş ödemelerini karşılamak veya yeni futbolcuların imza giderlerini karşılamak gibi daha acil maliyetlerin ödenmesine yardımcı oluyor.

Bu tür işlemler son yıllarda İtalya'nın Juventus, Portekiz'in Benfica ve İngiltere'nin Leicester City gibi üst düzey Avrupalı takımlar tarafından düzenli olarak kullanılmakta. Ancak bu yöntem genellikle daha küçük kulüpler arasında yaygın olarak kullanılma eğilimindedir.

Faktoring anlaşmaları takımlar arasındaki gerginliği bir kez daha gözler önüne seriyor. Zira büyük kulüpler ucuz finansmana erişmelerini sağlayan güvenilir gelir akışlarına sahip olabiliyor. Ancak sürekli küme düşme tehdidi altındaki küçük kulüplerin krediye erişimi daha riskli görüldüğünden daha zorlu şartlarda faktoring anlaşmaları yürütebiliyor.

Kulüpler, son yıllarda bu tür anlaşmaları yürütmek için Avustralya merkezli Macquarie Bank ve İngiliz bankası Close Brothers'ı gibi isimlere güveniyor. Ancak daha büyük küresel bankalar bu tür işlemlerden kaçınma eğilimi gösteriyor.

Bazı kulüp yöneticileri krediler için yüksek faiz ve ücret talep edilmesinden şikayetçi. Bir Premier League kulüp sahibi, potansiyel bir kreditörün yakın tarihli bir faktoring anlaşmasını yürütmek için yüzde 7'den fazla bir faiz oranı sunulduğunu belirtti.

Teknoloji alanındaki öncülüğüyle bilinen Michael Dell'in de servetinin bir kısmını yatırım olarak alan ABD'li MSD Partners firması, mali belgeler ve şirket anlaşmaları hakkında bilgisi olan kişilere göre içlerinde Southampton’ın da bulunduğu İngiliz kulüplerine yıllık yüzde 9'un Faiz oranıyla kredi verdi.

Birçok kulüp Premier Lig’in çok daha düşük oranlarda kredi verme konusunda daha güçlü bir pozisyonda olduğunu belirtiyor. Zira ödenmeyen herhangi bir borç yıllık 9 milyar sterlinlik çok yıllı naklen yayın anlaşmaları üzerinden giderilebilir.

Bir kulüp başkanı, önde gelen küresel bankaların Premier Lig'i "yatırım notu" olarak değerlendireceğini söyledi ve "açıkça görülüyor ki medya anlaşmaları üzerinden oluşturulan herhangi bir merkezi fon çok daha ucuz olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Başka bir kulüp sahibi de bir fona daha düşük faiz oranlarıyla erişmenin on milyonlarca sterlin tasarruf sağlayacağını öne sürerken, "çok sayıda kulübün aynı fikirde olduğunu ve bu fikri beğeneceğini" düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Musk'ın şirketi Tesla'ya rekor ceza!

 

Geleceğin ekonomik felaketi eşitsizlik

 

'Borçlanma tavanı 2 hafta içinde artırılmalı'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)