BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Borçlanma tavanı 2 hafta içinde artırılmalı'----

'Borçlanma tavanı 2 hafta içinde artırılmalı'

'Borçlanma tavanı 2 hafta içinde artırılmalı'
05 Ekim 2021 - 15:23 www.finansgundem.com

Yellen'a göre borçlanma tavanının 18 Ekim'den önce artırılması zaruri

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin tarihinde ilk kez temerrüde düşmesinin önüne geçilmesi için federal borçlanma tavanının 18 Ekim'den önce artırılmasının zaruri olduğunu söyledi.

"Borçlanma tavanının artırılmaması ABD Doları'nın rezerv para statüsüne zarar verir, resesyona neden olur" diye konuşan Yellen, borçlanma tavanının partiler üstü bir tavır ile yükseltilmesini desteklediğini de vurguladı.

Yellen, "Borçlanma tavanının Kongre'de nasıl artırılacağı Pelosi ve Schumer'e kalmış bir durum. Borçlanma tavanının uzlaşma ile artırılmasını desteklerim" diye konuştu.

CNBC'ye verdiği demeçte, borçlanma tavanı krizinin çözümü için platin koin kullanılması fikirlerine karşı olduğunu da ifade eden Yellen, "Platin koin, Fed'in açıkları kapatmak için para basmasına denk bir durum. Ben, Fed'in doğru kararlar alacağına güveniyorum. Fed, arz darboğazlarının etkilerinin üstesinden gelmeye çalışıyor" dedi.

Yellen, Powell'ın ikinci bir dönem için Fed Başkanı olarak seçilip seçilmeyeceğinin Başkan Biden'in vereceği bir karar olduğunu da söyledi.

Biden, borç limiti konusunda Cumhuriyetçileri suçladı

'Borçlanma tavanı tartışması ABD'nin aleyhine'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)