BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkİhracat yapan KOBİ'lerde işler yolunda----

İhracat yapan KOBİ'lerde işler yolunda

İhracat yapan KOBİ'lerde işler yolunda
21 Haziran 2013 - 11:57 www.finansgundem.com

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Yıldız, Anadolu’daki kredi talebinin hâlâ yüksek olduğunu söyledi.

Şekerbank İşletme ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Halit Yıldız,  Anadolu’da canlılığın, iş potansiyelinin, yatırım iştahının devam ettiğini söyledi.
Yıldız, “Her hafta birkaç Anadolu ilinde esnafla ve çiftçimizle bir araya geliyoruz. Anadolu’da canlılığın, iş potansiyelinin, yatırım iştahının devam ettiğini görüyoruz. Özellikle esnaf ve mikro işletmelerde kredi ihtiyacından çok işleri büyütmek adına danışmanlık hizmetinin öne çıktığını; ihracat yapan KOBİ’lerde ise işlerin yolunda olduğunu yerinde gördük” diye konuştu.
Vatan Gazetesi'nden Ufuk Şanlı'nın haberine göre kredi portföylerinin yarısını KOBİ’lere ayırdıklarını kaydeden Yıldız, şunları kaydetti: “Yılbaşından bu yana esnaf, KOBİ ve tarım kredilerinde sektörün üzerinde büyüme sağladık. İlk üç aylık dönemde, zirai kredilerde sektördeki kredi hacmi yüzde 0.07 azalırken Şekerbank zirai kredilerde aynı dönemde yüzde 7.8’lik büyüme sağladı. KOBİ kredilerinde ise yılın ilk dört ayındaki büyüme, sektör genelinde yüzde 7.2, Şekerbank’ta yüzde 8.5 olarak gerçekleşti.”
185 bin esnafın kapısı hep açık
Şekerbank’ın ‘Kapımız Esnafa Açık’ projesinin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Halit Yıldız, “Tüketicileri her ayın 15’inde esnaftan alışveriş yapmaya yönlendirilerek esnafın iş hacminin artmasını ve böylece kapılarının hep ‘açık’ kalmasını, hedefliyoruz. Proje ile ülke çapında yaklaşık 185 bin esnafa ulaştık. vam ediyoruz” diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)