BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHükümetten o bankaya destek!----

Hükümetten o bankaya destek!

Hükümetten o bankaya destek!
29 Aralık 2015 - 12:11 www.finansgundem.com

Rusya'da devlet projelerinin sponsor bankası VEB için 18 milyar dolarlık kurtarma paketi hazırlandı

Rusya, Vnesheconombank'ı (VEB), Soçi Olimpiyatları'ndan Ukrayna'da oligarkların üstü kapalı satın almalarını desteklemeye kadar özel projelerin finansmanında yıllardır kullandı. Ancak, bir devlet bankası olan VEB şimdilerde kendisi bir kurtarma paketine ihtiyaç duyuyor ve bu Kremlin'in şimdiye kadar karşılaştığı en masraflı kurtarma olabilir.
 
Putin, VEB'i, Rusya'da devlet öncülüğünde kapitalizmin finansal gücü olarak kullanmak istiyordu. VEB'in arkasındaki devlet desteğiyle batı ülkelerinden ucuza borçlanarak, bu fonları Kremlin'in finanse edilmesini istediği projelere akıtması isteniyordu.
 
KREDİ VERMEYİ DURDURDU
 
Geçtiğimiz yıl, batının yaptırımlarından zarar gören VEB kredi vermeyi durdurdu. Hükümetin kıdemli yetkililerine göre, Banka'nın kurtarılmasının maliyeti 1.3 trilyon rubleyi (18 milyar dolar) bulabilir. Bu durum da düşen petrol fiyatlarına bağlı olarak bütçe açığı yükselirken devlet harcamalarında kısıntıya giden ekonomi yetkililerini zorlayabilir.
 
HÜKÜMETTEN VEB’E DESTEK
 
Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, 22 Aralık'ta VEB'in kurtarılma ihtimallerinin tartışıldığı bir toplantıda VEB Yönetim Kurulu'na seslendi. Medvedev, "Hükümet, Vnesheconombank'ı, finansal ve ekonomik durumdan ya da direkt olarak yaptırımlardan kaynaklanan problemlere karşı tek başına bırakamaz"dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)