BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHindistan Merkez Bankası başkanı değişti----

Hindistan Merkez Bankası başkanı değişti

Hindistan Merkez Bankası başkanı değişti
06 Ağustos 2013 - 17:38 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası koltuğuna eski IMF ekonomisti Raghuram Rajan oturacak.

Hindistan Merkez Bankası Başkanlığı içim Raghuram Rajan'ın ismi telaffuz edildi.
Rajan, daha önce, 2005 yılında IMF'de baş ekonomist olarak görev yaparken krizi öngörmesiyle dikkat çekmişti. Rajan'ın Hindistan Merkez Bankası'nın başına gelerek Salı günü tarihi düşük seviyesine gelen Rupi ile mücadele etmesi bekleniyor. 50 yaşındaki Rajan, beş yıllık çalkantılı dönemin ardından, 4 Eylülde görevini sonlandıracak olan Duvvuri Subbarao'nun yerine gelecek.
Rajan'ın Merkez Bankasının başına geçmesi hakkında yorum yapan Londra merkezli USB Stratejisti Bhanu Baweja ''Rajan entellektüel kapasitesi ve politik deneyimleri açısından çok kuvvetli bir isim; fakat ben insanların akıllı bir adam Merkez Bankasının başına geçecek ve Hindistan'daki bütün problemler bitecek görüşünden endişeleniyorum'' ifadelerini kullandı. Bajewa ''problem politik fikir birliği olmamasından ve yürütmedeki sıkıntılardan kaynaklanıyor. Rajan'ın gelmesi bence hiç bir şey değiştirmeyecek. Rajan gelişmekte olan ekonomilerde yüzde 5 enflasyon oranının makul olduğunu dile getirmişti. Zaten Subbarao'nun da orta vadede enflasyon hedefi yüzde 5 uzun vadede ise yüzde 3 idi.'' dedi.
Temmuz ayında, Rupi yüzde 11 değer kaybederek Asya'daki en kötü performansı sergiledi. Kur geçtiğimiz Çarşamba günü, erken saatlerde 61.80 dolar olarak rekor düşük seviyesini test etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)