BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHiçbir ülke korona virüsün ekonomik sonuçlarından kaçamaz----

Hiçbir ülke korona virüsün ekonomik sonuçlarından kaçamaz

Hiçbir ülke korona virüsün ekonomik sonuçlarından kaçamaz
26 Ağustos 2020 - 11:18 www.finansgundem.com

Korona virüs vakaları artış göstermeye devam ediyor. ABD’deki yatırımcılarsa hükumetlerin virüsün yayılımını kontrol altına almakta daha başarılı olan ve ekonomik sonuçlara karşı önlem alan ülkelere hüzünle bakıyor

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Covid-19 vakaları yazın da artmaya devam ederken ABD’deki yatırımcılar, vürüsü kontrol altına almakta daha başarılı olan ve güçlü bir ekonomik geri dönüşe iyi hazırlanan ülkelere hüzünle bakıyor.

Ancak Avrupa’da da yeni bir korona virüs dalgası, kıtadaki toparlanma çabalarına darbe vurdu. Bu da pandemi sürecinde dengelerin ne kadar çabuk değişebileceğinin bir göstergesi oldu.

Euro bölgesi, Ağustos ayında özel sektörde zayıf bir büyüme gördü. Momentum kaybı, üretim artarken, tüketimin azalmasının doğrudan bir sonucuydu.

İspanya, Fransa, Yunanistan ve Almanya geçtiğimiz haftalarda korona virüs vakalarında endişe verici bir yükselişle karşılaşan ülkeler arasında zirveye oturdu. Bunun sonucunda yeni maske kuralları getirildi ve yeni karantina uygulamalarına yönelik korkular baş gösterdi.

Korona virüs sonrası normalleşme yalnızca Avrupa’da tehlike altında değil. İkinci en büyük şehri Melbourne’ü kapsayan yeni bir karantina uygulaması başlatan Avusturalya’da, şirket faaliyetleri bu ay düşüşe geçti.

Aynı şekilde Japonya’da da şirket faaliyetleri düşüşte. Ülke Ağustos ayında en az 23,600 yeni korona virüs vakası bildirdi.

IHS Markit’in baş ekonomisti Bernard Aw, “kısıtlandırılmış ticaret ve sosyal mesafe önlemleri kapsamında, talep aşağı yönde etki görmeye devam ediyor” dedi.

Küresel ekonominin 2020’nin ikinci yarısında ve 2021 yılında güçleneceğine dair projeksiyonların korona virüsün ve virüsü kontrol etme çabalarının elinde olduğuna dair yorumlar yapıldı. Bazı bölgelerde daha güçlü ekonomik iyileşme tahminlerinde bulunan yatırımcıların, virüs vakaları artarsa portföylerinde değişiklik yapmaya hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Haziran başından beri dolar karşısında %6 değer kazanan euro, Cuma günü %0,5 düşüş gösterdi. Bazı uzmanlara göre bu gelişme, ciddi baskı altında olan doları rahatlattı.

Societe Générale stratejisti Kit Juckes, Cuba günü müşterilerine yazdığı notta “ABD verileri ilerleme gösterirse, dolarda büyük bir boğa piyasası yaşanacak” dedi.

Moody's: Şirketler borç geri ödemede zorlanacak

 

Özel sermaye şirketleri pandeminin kötü adamları olabilir

 

FED'in planı ters tepebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)