BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiHer 4 Amerikalıdan 3’ü resesyon korkusundan para biriktiriyor----

Her 4 Amerikalıdan 3’ü resesyon korkusundan para biriktiriyor

Her 4 Amerikalıdan 3’ü resesyon korkusundan para biriktiriyor
17 Mayıs 2023 - 11:42 www.finansgundem.com

ABD’deki resesyon korkusu tüketici kesiminde de hissedilmeye başlandı. Tüketiciler yükselen enflasyon nedeniyle harcamalarını kısmaya ve tasarruflarını artırmaya eğilimli hale geldi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de bir resesyonun ortaya çıkabileceği endişeleri hane halklarının harcama alışkanlıklarını da değiştirmeye başladı.

CNBC’nin haberine göre Bank of America Enstitüsü ve Deloitte tarafından yapılan son bir araştırma, tüketicilerin özellikle isteğe bağlı alışverişlerde geri adım attığını ve daha fazla tasarruf ettiğini gösterdi. Country Financial’ın güvenlik endeksine göre Amerikalıların %71’i birikimlerinde daha fazla nakit tutmaya eğilimli.

Country Financial raporuna göre yetişkinlerin yarısına yakını daha fazla tasarruf etmek için daha az sıklıklarla dışarıda yemek yiyor ve %42’si gıda alışverişi yöntemlerini değiştiriyor. Tüketicilerin bir kısmı ise daha az otomobil kullanarak benzin parasından tasarruf ediyor veya dijital platform üyeliklerini iptal ediyor.

Country Financial Servet Yönetimi Çözümleri Başkanı ve Yeminli Mali Müşavir Chelsia Moore konuyla ilgili açıklamasında, “Enflasyonun artmasıyla birlikte Amerikalılar geçimlerini sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yüksek faiz oranlarına sahip bir piyasa, tasarruf sahiplerini harcama yapanlara karşı tercih ediyor. Bu, para biriktirenlerin tasarruflarından daha fazla para aldıkları anlamına da geliyor" ifadelerine yer verdi.

Paranızı korumak için en doğru tasarruf yöntemleri

Amerikalı tasarruf sahipleri özellikle nakit para üzerinden geçmişte olduğuna göre çok daha fazla getiri sağlayabiliyorlar. Bankrate verilerine göre, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışlarının ardından, en yüksek getirileri saylayan internet tabanlı vadeli hesaplar, 2008'den bu yana en yüksek getiri olan %5'lik getiriler sağladılar.

ABD merkezli finans şirketi oXYGen Financial’ın Kurucusu ve CEO’su Ted Jenkin, “Yapılacak en kolay şey paranızı vadesiz hesaptan bir tasarruf hesabına taşımanın yollarını aramaktır” dedi.

Finans uzmanına göre uygulanabilecek alternatif yöntemlerse ABD Hazinesi tahvilleri, mevduat sertifikaları veya para piyasası hesapları olabilir. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, özellikle para piyasası hesapları son dönemde bankaların sağladığı Faiz getirisiyle ciddi bir şekilde rekabet edebilir hale geldi. Ancak tüm bu yöntemler paranızı birkaç ay veya daha uzun bir süre bağlamak anlamına da gelebilir.

Jenkin, kısa vadeli, nispeten risksiz Hazine tahvilleri satın almayı ve en iyi faiz getirisi kazanmak için koz olarak kullanmayı öneriyor. Söz konusu strateji, tahvilleri vadelerinin sonuna kadar tutmayı gerektiriyor.

Uygulanabilecek bir diğer yöntemse enflasyon korumalı ve neredeyse hiç riski olmayan Seri I tahvilleri. Söz konusu yöntemin dezavantajı ise bu paranın bir yıl boyunca kullanılamaması ve beş yıldan önce nakde çevrilmesi halinde ise son üç aylık faizin ödenmemesi.

Seri I tahvilleri ekim ayı itibariyle %4,3 getiri sağladı. Ancak bu getiri kasım ayında %6,89 seviyesindeydi.

Moore, oranların önemli ölçüde düşmesine rağmen enflasyon tahvillerinin yastık altına konulacak bir paradan “daha fazla kazandıracağına” dikkat çekiyor.

Milyonlarca İngiliz faturalarını ödeyemiyor

 

Japonya ekonomisi beklentilerin üzerinde büyüdü

 

Fed, para politikasında 'daha da sıkılaşmadan' yana

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)